IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mayıs 2018, 13:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Otantik Lezzet: Karadutun 6 Muhteşem Faydası




Hem lezzetli, hem zahmetsiz, hem de çok faydalı! Otantik bir lezzet olan karadut, yaz aylarının en gözde meyveleri arasında yer alıyor. Karadut lezzetiyle çok seviliyor, soyma derdi olmadığı için de çokça tüketiliyor. C,K ve E vitaminleri bakımından zengin olan karadutun faydaları her derde şifa oluyor!

İşte yazın efsane lezzetlerinden biri olan karadutun 6 muhteşem faydası…


1- CİLT DOSTU

Karadut içerisinde bol miktarda C vitamini barındırır. C vitamini çok iyi bir antioksidandır. Karadutun içerisinde bulunan C ve A vitamini cilt için en sağlıklı vitaminlerdir. İşte karadut etkili antioksidanlar içerdiği için serbest radikallerin cilde verdiği hasarı giderir, zararlı maddelerin gelişimini engeller. Karadut bu vitaminler bakımından çokça zengin olduğu için, cildin kolajen üretim hızı artar. Yani cilt çok daha uzun süre sağlıklı kalarak canlılığını korur.

Düzenli olarak karadut tüketimi cildin esneklik kabiliyetini artırır ve cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur. Ayrıca karadut içerisinde bol miktarda lif barındırdığı için cildin daha sağlıklı görünmesini sağlar.

Çeşitli karadut maskeleri uygulayarak cildinizi sağlıklı bir hale getirebilirsiniz! İşte karadutlu maske tarifleri…


Yağlı cilter için;

2 yemek kaşığı karadutu çatallata ezdikten sonra suyunu çıkarın. Çıkan karadut suyunun içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 çay kaşığı da limon suyu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra cildinize masaj yaparak uygulayın. 5 dakika beklettikten sonra cildinizi ılık su ile durulayın. Bu mucizevi maske, cildinizde oluşan fazla yağı atar, sivilce ve akne oluşumunu önler, cildiniz doğal nem dengesine rahatlıkla kavuşur.

Gençleştirici bir etki yaratmak için;

1 çay bardağı yoğurdun içine 3 yemek kaşığı karadut ekleyin. Karadutları çatal yardımıyla iyice ezdikten sonra içine 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi ve 2 çay kaşığ limon suyu ekleyin. Maske krem kıvamı aldığında, cildinize masaj yaparak maskeyi uygulayın. Maskeyi 20 dakika bekleterek cildinizde kurumasını sağlayın. Daha sonra cildinizi ılık su ile durulayın. Bu maskeyi haftada 1 kez uygularsanız, ciltte meydana gelen serbest radikaller oluşmaz, toksinleri atacak, cildiniz gençleşecek böylelikle kırışıklıklar da azalacaktır.

Cildinize elastik bir görünüm kazandırmak için;

Bir avuç karadutu bir yemek kaşığı bal ile karıştırıp iyice ezin. Karışım krem gibi bir kıvam alınca yüzünüze, boyun kısımlarınıza veya ellerinize masaj yaparak uygulayın. 15-20 dakika kurumasını bekledikten sonra cildinizi ılık su ile durulayın. Bu kürü haftada bir kez düzenli olarak yaptığınızda cildiniz nemlenir, elastik bir görünüm kazanır ve daha dinç olur.


2- DİYABET İÇİN KARADUT!

Diyabetin en büyük düşmanı doğal potasyumdur. Karadut ise potasyum açısından zengindir. İşte karadut da, insülinin sağlıklı seviyede kalmasına yardımcı olur, kan şekerinin düşürülmesini ve dengede tutulması bakımından son derecede büyük bir önem taşır. Günde bir yemek kaşığı kadar karadut yemek, insülin salgılanımını dengede tutar, kan şekerinin ani dalgalanmasını önler. Eğer çok iyi sonuçlar almak istiyorsanız, bir hafta boyunca düzenli olarak tüketmelisiniz.


3- DİŞ VE DİŞETLERİNİ KORUR!

Diş ve dişetlerinizle sürekli olarak sorun yaşıyorsanız karadut ya da karadut yapraklarını tüketebilirsiniz. Karadut yapraklarını sıcak su ile demleyip gargara yapabilir veya içebilirsiniz. Böylelikle dişetlerinizde oluşan iltihapları önleyebilir, dişeti kanamalarını önleyebilirsiniz.

4- SAÇ SAĞLIĞINI KORUR!

Cilde sağlık veren ve ona iyi gelen tüm besinler saç sağlığını da destekliyor. Böylelikle kaliteli antioksidanlar, vitamin ve mineraller bakımına zengin olsan karadut; saç diplerini güçlendirir, saç derisinin kurumasını önler ve saç dökülmelerini en aza indirir. Karadutun içerisinde bulunan antioksidanlar, serbest radikallerin neden olduğu durumlara ve saça büyük zarar veren unsurların ortadan kalkmasına yardımcı olur.

1 su bardağı suyun içine 2-3 yemek kaşığı karadutu atın ve demleyin. Elde ettiğiniz karadut çayını saç derinize ve saç tellerinize uygulayarak saçınızı canlandırıp güçlendirebilirsiniz. Topikal olarak uygularsanız saçlarınızda parlaklık elde edersiniz.



5- REGL DÖNEMİNDE RAHATLIK VERİR!

Eğer regl döneminiz aşırı kanamalı geçiyor, karın ve kasıklarda aşırı derecede ağrı hissediyorsanız karadut veya karadut yaprağı yemelisiniz. Böylelikle daha az ağrılı ve normal kanamalı bir regl süreci geçirirsiniz. Daha sağlıklı bir regl dönemi yaşarsınız. Ayrıca karadut, adet döngüsünü düzene sokmaya yardımcı olur.



6- KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR!

Kalsiyum, kemik gelişimi ve kemik yapısının güçlenmesi için oldukça önemli bir vitamindir. Kalsiyum bakımından oldukça zengin olan karadut, kas ve kemiklerin sağlıklı gelişimi ve güçlenmesi için mükemmel bir fayda sağlar. Gelişme çağındaki çocukların ve ileri yaşlardaki yetişkinlerin bol miktarda kardut tüketmesi kemik sağlığı açısından fayda sağlayacaktır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kara dut, kara dutun faydaları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Defne Yaprağının 9 Muhteşem Faydası Sanem Sağlık Köşesi 0 11 Mayıs 2018 13:38
Otantik Takılar Afrodit Takı ve Mücevherler 0 02 Aralık 2012 08:50
Otantik Gifler yoSun Avatar ve Smiley 0 21 Mayıs 2011 13:02
Otantik Takılar 2010 AngeLus Ah Kadınlar 1 04 Ocak 2010 21:22