IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2018, 16:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kozmetik ürünlerle ilgili önemli uyarı




Kozmetik ürünleri inceleyen bilim insanları, bu ürünlerdeki kimyasalların kısırlıktan kansere kadar pek çok ciddi etkiye sebep olabileceğini ortaya koydu.








Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.









Araştırmacılar, kozmetik ürünlerde bulunan kimyasalların karışımının kadınlarda üreme hormonlarını olumsuz yönde etkileyebileceği ve meme kanserine neden olabileceği uyarısında bulundu.
“Independent” gazetesinde çıkan habere göre, sonuçları “Environment International” dergisinde yayımlanan çalışmada, kozmetik ürünlerinde bulunan bazı kimyasalların, kadınların doğurganlığına zarar verebildiği, meme kanserine dahi yol açabildiği belirtildi.
ABD’nin George Mason Üniversitesinden araştırmacılar, bilinen herhangi bir kronik sağlık sorunu olmayan ve doğum kontrol yöntemi kullanmayan 18-44 yaş arası bir grup kadından aldıkları idrar örneklerini analiz etti.
Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılan paraben ve benzofenon gibi kimyasallar ile üreme hormonlarındaki değişiklikler arasındaki bağlantıyı ortaya koyan araştırmacılar, idrarında paraben, benzofenon ve Bisfenol A gibi kimyasallara rastlanan kadınlarda östrojen ve progesteron hormonlarının anormal düzeylerde olduğunu buldu.

KISIRLIĞA SEBEP OLUYOR
Östrojen hormonunun aşırı derecede olması düzensiz adet dönemleri ve kistlerle ilişkilendirilirken yetersiz düzeyde kalması da kısırlığa neden oluyor.
Çalışmada çok fazla progesteron hormonunun ise hem meme kanseri hem de olağan dışı adet kanaması ile ilgisi olduğuna işaret edildi.
Çalışmayı yöneten Anna Pollack, “Bu çalışma, kişisel bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılan kimyasalların karışımının, adet döneminde kullanım sıklığı dikkate alınarak sağlıklı ve üreme çağındaki kadınlarda hormonlara etkisini inceleyen ilk çalışma. Bu çalışmadan çıkarılması gereken ders, günlük olarak kullandığımız güzellik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılan kimyasallar konusunda bilinçli ve dikkatli olmak gerektiği.” dedi.


Kozmetik ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat edin




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Tonlarca para harcadığınız, severek kullandığınız makyaj malzemelerini doğru kullanmazsanız, son kullanma tarihine dikkat etmezseniz, temizlemezseniz pek çok hastalıkla karşı karşıya kalabilirsiniz. Nelere dikkat etmeniz gerektiğini derledik...


Kadınların vazgeçemeyeceği şeylerden biri de sanırım makyajdır. Evden makyajsız çıkmaz, ne kadar tekniği varsa öğrenir, her ay tonlarca para harcar, kullanmayacağı bir ürün bile olsa sırf indirime girmiş diye alır da alır… Peki ama aldığınız malzemeleri doğru kullanıyor musunuz? Son kullanma tarihlerine dikkat ediyor musunuz? Temizliklerini düzenli yapıyor musunuz? İşte yanıtlar…




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Yapılan araştırmalara göre sadece 4 kadından 1’i makyaj malzemelerinin son kullanma tarihlerine dikkat ediyor. Kadınların en uzun süre kullandığı kozmetik malzemelerinin başında göz farı geliyor. Normalde göz farının kullanım süresi 1 yıl, ancak Avrupa’da bu oran 6 yıl uzuyor! 2 yıllık ruju 4 yıl, 1 yıllık fondöteni 3 yıl kullanan kadınlar sağlıklarını riske attıklarını bilmiyor. 6 aylık kullanım süresi olan maskara ise genellikle 2 yıl boyunca makyaj çantasındaki yerini koruyor. 2 yıllık pudralar ise 3 yıl kullanılıyor.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Oysa tarihi geçen kozmetik malzemelerinin yol açtığı bakteriler ve toksinler çok ciddi hastalıklara yol açabiliyor. Örneğin tarihi geçmiş bir göz kalemi ya da fondöten ciddi enfeksiyonlara neden oluyor. Bunun içinse, kullanılan kozmetiklerin tüketilen gıdalar gibi taze olması gerekiyor… Paketler açıldıktan sonra ürünü kullanabileceğiniz süreyi gösteren PAO (Period After Opening) yani açıldıktan sonraki raf ömrü işaretine dikkat edin. Bu işaret kapağı açık kavanoz resminin içinde sayı ve “M” harfinden oluşuyor. Kavanoz şeklinin içinde “3M” yazıyorsa bu ürünün açıldıktan sonra 3 ay içinde tüketilmesi gerektiğini gösteriyor.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

HANGİ ÜRÜNÜN ÖMRÜ NE KADAR?

Oje: 36 ay
Göz farı: 12 ay
Ruj: 18 ay
Maskara: 6 ay
Fondöten: 12 ay
Allık: 18 ay
Eyeliner: 6 ay
Göz kalemi: 24 ay
Kapatıcı: 6 ay
Pudra: 24 ay
Dudak kalemi: 12 ay




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


BOZULDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

Fondöten: Kıvamı eskiye oranla daha koyudur, uygularken topakçıklar oluşur, renginde ve kokusunda değişiklikler meydana gelir. Fondöteninizin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız her kullanımdan sonra ağzını silin ve sıkıca kapattığınızdan emin olun. Fondöteni ışıklı, sıcak ve nemli ortamlarda bırakmayın.
Rimel: Kurur ve zor sürülür. Kadınlar genellikle kurumuş rimeli sulandırarak kullanmaya devam eder. Göz sağlığınız için kurumuş bir rimeli asla sulandırarak kullanmayın.
Ruj: Renk ve kokuları değişir, yumuşar ve yağlanır. Rujlarınızın daha uzun ömürlü olmasını istiyorsanız aşırı sıcak ve soğuk ortamlardan uzak tutun.
Oje: Akıcılığını yitirip koyulaşır, renk verici madde solüsyondan ayrılıp şişenin dibine çöker, rengi değişir, parlaklığını yitirir. Her kullanımdan sona şişenin ağzını asetonla temizleyin.








AA

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
adet kanaması, kişisel bakım ürünleri, kozmetik, meme kanseri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'KDV ile ilgili çok önemli reform geliyor' yaSmin Haber Arşivi 0 23 Nisan 2014 10:54
Süt, Antik Çağların En Önemli Kozmetik Ürünüydü Liaaa Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 18 Ağustos 2012 04:22
mac adresle ilgili önemli bi soru cashmare mIRC Scripting Sorunları 0 26 Eylül 2010 20:28