IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 04 Eylül 2019, 15:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Astigmatik Keratotomi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Uygun göz yapısı ve derecelerdeki astigmatlara uygulanabilecek basit bir yöntemdir.

Yumurta yapısında birbirine dik iki eksen yarıçapı farklı olan astigmatlı gözün daha dik olan eksenine 1 veya 2 adet astigmat dercesine bağlı farklı uzunlukta derin fakat korneayı delmeyen kesiler yapılmasıdır.

İki yaygın türü vardır: Şeffaf kornea ile beyazın sınırında yapıla daha az etkili Limbal Relaxing Incision (LRI)veya şeffaf korneanın ortasına daha yakın Astigmatik Keratotomi (AK). Göz damlalarla uyuşturulduktan sonra birkaç saniyede müdahale tamamlanabilir. Ameliyat sonrası hafif batma dışında pek rahatsızlık olmaz. LRI’de AK’ ya göre daha az ışık hassasiyeti ve ışık dağılması vardır. Birinci hafta sonunda kornea stabilize olur dolayısı ile görme de varacağı yere varmış olur.


Limbal Relaxing Incisions (LRI) katarakt cerrahisi esnasında da daha evvelden var olan astigmatı tedavi için de yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu sayede ameliyat sonrası gözlük takma ihtimali azalmış olur.

Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
göz sağlığı, saglik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık