IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Kasım 2019, 13:37   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cinsellik kalori yakmada ne kadar etkili?




Cinsellik, hayatın vazgeçilmezlerinden biri. İlişkide heyecanı korumak içinse düzenli ve keyifli bir cinsel hayata sahip olmakta fayda var. Uzmanlar da böyle düşünüyor olmalılar ki düzenli bir cinsel yaşamın ne kadar faydalı olduğundan bahsediyor ve insanlar üzerinde ne gibi olumlu etkileri olduğu konusunda yeni bilgiler açıklıyorlar. Biz de buradan cinselliğin yalnızca bir zevk aracı değil, aynı zamanda hayatın ve sağlıklı yaşamın bir parçası olduğunu da görüyoruz. Örneğin kalori yakmakta yani kilo vermek için ne kadar etkili olduğu gibi…

Cinsellikle ilgili yıllardan beri birçok soru ortalıkta dolanıp duruyor ve uzmanlar sürekli bu konudaki araştırmalarından yola çıkarak yeni tezler ortaya atıyorlar. Cinsellikle ilgili en çok merak edilen detaylardan biri de kilo vermek için ne kadar etkili olup olmadığı. Özellikle bazı diyet önerisi veren kişiler, aktif bir cinsel hayatın düzenli egzersiz yapmakla eşdeğer olduğunu, bu sebeple de kilo vermek için iyi bir yol olduğunu belirtiyorlar. Bu tez tam olarak doğru mu değil mi bilinmese de ve bu konuda çok fazla tartışmalar olsa da gelin, çoğu uzmana göre cinselliğin kalori yakmak üzerinde ne gibi bir etkisi var birlikte bakalım…

Düzenli bir cinsel hayat kilo vermek için mükemmel bir yol
Çoğu araştırmacıya göre düzenli bir cinsel hayata sahip olan kişiler, diğerlerine göre daha az kilo alıp, daha çok formda oluyorlar. Ayrıca iyi bir cinsel hayatı olan çiftlerin sevişme süresi ortalama 20 dakika sürüyor ve buna bağlı olarak, tabi aktiflikleri de göz önünde bulundurulursa 20 dakikada yaklaşık 200 kalori yakılıyor. Bazı uzmanlar cinsel performansın bu kadar çok kalori yaktıramayacağını belirtse de bu tam olarak doğru değil ve herkes için geçerli olması imkansız bir şey. Seks sırasındaki çiftlerin performansı, hareketliliği ve vücut yapıları birbirinden çok farklı ve buna bağlı olarak da kaybedilen kalori miktarı çok değişken. Bu sebeple kilo verme konusunda herkes için aynı miktarı söylemek ve bunun garantisini vermek de doğru olmaz.



Cinsellik ve yemek yemek birbiriyle doğrudan bağlantılı bir durum
İlginç bir gerçek olsa da yapılan araştırmalara göre cinsellikle yemek yemenin doğrudan bağlantısı var. Ayrıca bu bağlantı, kadınlar ve erkekler için farklı bir şekilde işliyor. Şöyle ki yemek yemek ve cinsellik farklı şekilde olsa da insanlara haz ve doyum duygusu veriyor. Örneğin erkekler karnı açken cinselliği düşünemez olup, karınlarını doyduklarında tamamen bu noktaya odaklanabiliyorlar. Kadınlar ise, tam tersi aç kaldıklarında ve özellikle diyet yaptıklarında serotonin, yani mutluluk hormonundan uzak kaldıkları için onları mutlu edecek diğer bir hazza; yani cinselliğe yönelmek istiyorlar. Yemek yemek ve cinsellik arasındaki böyle bir bağ söz konusuyken de aktif bir cinsel hayatın, kalori yaktırma durumu da inkar edilemez bir gerçek oluyor.

Sağlıklı bir cinsel yaşam hayatımızı pek çok yönde olumlu etkilerken, sağlıklı bir cinsel yaşama sahip olmak içinse yapılması ve dikkat edilmesi gereken noktalar oluyor. Özellikle seksin kilo verdirdiği düşünülürse, sağlıklı beslenmenin de cinsel açıdan ne kadar önemli olduğunun da bilincinde olmak ve yağlı, ağır yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor.


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cinsellik, kalori, saglıklı, zayıflama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'Sevgili günlük' İlaç Kadar Etkili Liaaa Sağlık Köşesi 0 17 Mayıs 2012 12:19
Beslenme Kolesterolde Ne Kadar Etkili Liaaa Sağlık Köşesi 0 04 Mayıs 2012 12:33
Plasebo Antidepresan kadar etkili. Lucifer Ruh Sağlığı 0 29 Aralık 2011 02:13
Yürümek İlaç Kadar Etkili Sevda Sağlıklı Bakım Önerileri 0 27 Aralık 2011 18:44