IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sağlık Köşesi (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/)
-   -   Evde çıplak ayak ile gezmeyin (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/988699-evde-ciplak-ayak-ile-gezmeyin.html)

Feronia 17 Ekim 2022 13:33

Evde çıplak ayak ile gezmeyin
 
Evde çıplak ayak ile gezmeyin!

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Uzmanlar evde çıplak ayak ile gezmenin çok da sağlıklı olmadığını söylüyor.

Eve gelir gelmez ayakkabılarınızı bir kenara fırlatmak, yoğun bir günün ardından dinlenmek için ihtiyacınız olan şeydir. Ancak yorgun ayaklarınızı dinlendirmek, evde tamamen çıplak ayakla dolaşmak anlamına gelmez. Aslında, ev ayakkabısı olmadan dolaşmak, ayaklarınızın sağlığı ve güzelliği için bazı hoş olmayan sonuçlar doğurabilir.

1- Ayaklarınız bakterilere daha fazla maruz kalır
Yerleri yeni temizlemiş olsanız bile, bu tamamen mikropsuz olduğu anlamına gelmez. Yerler temiz görünebilir, ancak gerçekte birçok zararlı bakteri ve mantar içeren ev tozu bulunmaktadır. Çıplak ayakla dolaşıyorsanız, ayak derinizi enfekte edebilecek mikroorganizmalara maruz kalabilirsiniz. Bu da ayak tırnaklarınızı enfekte edebilir. Tırnaklarınızın sararmasına ve daha kırılgan olmasına neden olabilir.

2- Sert yüzeyler ayaklarınız için iyi değildir
Arada bir çimlerin üzerinde çıplak ayakla yürümek iyi hissettirir ve hatta stres atmanıza yardımcı olabilir, ancak bunu iç mekanlarda yapmak aslında ayaklarınıza zarar verebilir. Daha yumuşak yüzeyler, ayaklarınızın içini destekler. Ancak çoğu zemin çok serttir ve ayakkabılarınızın desteği olmadan yürümek doğal olmayan strese neden olur ve bu da sonunda topuklarınızda ve dizlerinizde ağrıya neden olabilir.

3- Yaralanmalara neden olabilir
Uzun bir iş gününden sonra ayakkabılarınızı çıkarmak ve ayaklarınızın nefes almasına izin vermek kesinlikle iyi hissettirir, ancak evde ayakkabısız dolaşmak düşmelere ve yaralanmalara neden olabilir. Çalışmalar, çorapsız evde dolaşmanın düşmelere ve kas problemlerine neden olabileceğini göstermiştir. Evde kolay ayak bakımı nasıl yapılır? yazısını okumak için tıklayınız...

4- Sırtınızı incitebilir
Çıplak ayakla yürüdükten sonra ayaklarınızın ağrıdığını hissettiyseniz, bunun aslında bilimsel bir açıklaması var. Sert yüzeylerde çıplak ayakla yürümek, ayaklarınız arasında eşit olmayan bir ağırlık dağılımına neden olur. Bu dengesizlik, mevcut ayak deformitelerini kötüleştirebilir ve hatta vücudunuzun üst kısımlarını etkileyerek dizlerinizin ve sırtınızın ağrımasına neden olabilir.


5- Ayak kokusuna neden olabilir
Bacaklarınızı ve sırtınızı incitmenin yanı sıra, düzenli olarak çıplak ayakla yürümek hoş olmayan vücut kokusuna neden olabilir. Ayakkabı giymemek, spor salonu duşlarında ve hatta evde bakterilere karşı koruma olmadığı anlamına gelir. Çıplak ayakla yürüdüğünüzde, ayaklarınızın kokmasına neden olabilen bu enfeksiyonlarla kolayca temas edebilirsiniz

haberturk

Not 17 Ekim 2022 13:39

Cevap: Evde çıplak ayak ile gezmeyin
 
Hmm, ee kimi gezin diyor kimi gezmeyin kime inancaz.
vucud mikrop'a da alışcak.

Feronia 17 Ekim 2022 13:45

Cevap: Evde çıplak ayak ile gezmeyin
 
Dimi , evde nasil gezcegimizi de sasirdik ☺

Dwight 17 Ekim 2022 13:58

Cevap: Evde çıplak ayak ile gezmeyin
 
Hep terliğimle gezerim.

Ocean 17 Ekim 2022 14:32

Cevap: Evde çıplak ayak ile gezmeyin
 
ben çıplak ayakla değil komple çıplak geziyorum özellikle de yaz aylarında çok rahat oluyor tavsiye ederim. anadan üryan değil tabi, donumuz var altımızda hemen aklınızda bir şey canlanmasın.

İklima 17 Ekim 2022 14:58

Cevap: Evde çıplak ayak ile gezmeyin
 
Alıntı:

Ocean Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042728326)
ben çıplak ayakla değil komple çıplak geziyorum özellikle de yaz aylarında çok rahat oluyor tavsiye ederim. anadan üryan değil tabi, donumuz var altımızda hemen aklınızda bir şey canlanmasın.

Panik yok tamam Kimsenin aklında birşeyler canlanmadı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:29.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net