IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Tanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Aralık 2022, 12:24   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuğa İlk Yardım Nasıl Öğretilir ?




Çocuğa İlk Yardım Nasıl Öğretilir ?






[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Ebeveynler, büyükanne ve babalar, bakıcılar her daim çocukların güvende olmasını ister ve potansiyel ilk yardım gerektirecek durumları açıklayıp onları bilgilendirmek yerine toplumca, çocukların çocukluklarını yaşanması uygun görülür. Fakat gelecekte ne olacağını bilememekle beraber zaman geçtikçe çoğalan ekstrem kazalar, hastalıklar, problem yaratabilecek ani hava değişiklikleri sebebiyle çocuklara yardım nasıl istenir, basit ilk yardım nasıl yapılır öğretmemiz gerekir. Bunu da çocuklar sıkabilecek derslerle değil, merak uyandıracak, eğlendirici aktivitelerle öğretebilirsiniz.


Günlük Yaşamdan Örnekler Verin
Herhangi bir yerden düşüp vücudunu çizmek, sıyırmak, burun kanaması veya bir düşüş sonucu şişme oluşması gibi kazalar çok küçük yaştan itibaren başlar. Bu kazalar sonrasında yapılan ilk yardım sırasında uyguladığınız her adımı sözlü olarak açıklamalısınız. Örneğin “İlk önce kanamayı durdurmamız gerek, bunun için yaraya hafifçe baskı uyguluyorum, sonrasında ise yarada kir kalmaması için temiz su ile yaradaki kiri nazikçe yıkıyorum. Yaranın etrafındaki bölgeye tentürdiyot, yaraya ise krem sürüyorum, sonra bir bandajla yarayı hafifçe sıkarak kapatıyorum.” ya da “Şişliğin azalması için şişliğe buz tutuyorum.”.

Eğlence Katın
Çocuklar en iyi, kendilerini rahat ve eğlenceli hissettiklerinde öğrenirler. Ebeveynlerinin ciddi şekilde yaralanabileceği korkusunu yerleştirmek yerine doktorculuk gibi oyunlar oynayabilirsiniz. Hastalarıymış gibi davranarak onlara belirtilerinizi anlatın, zaman zaman rollerinizi değişmeyi unutmayın. Kan için cilde zarar vermeyecek boyalar ya da ketçap kullanabilir, şişlikleri göstermek içinse kıyafetinizin içine çorap doldurabilirsiniz. Elinizde fazladan ilk yardım malzemesi bulundurup bunları oyun sırasında ilk yardımı öğretmek amaçlı kullanabilirsiniz. Gerçek malzemeler çocukları daima heyecanlandırır ve merak uyandırır, böylece anlatmak istediğinize daha iyi odaklanır ve öğrenirler. Bu oyunlar sonrasında onlara birkaç ilk yardım tekniklerini öğrendiklerini söyleyin, bu onlara acil durumlarda kendilerine güven duymalarını ve sakin kalabilmelerini sağlayabilir. Oyunlar dışında çocuğunuza resimli kitaplar alabilir, bunları birlikte gözden geçirebilirsiniz.

ilk yardım nasıl çağırılır

Yardım İstemeyi Öğretin
Çocuğunuzun nasıl yardım alacağını bildiğinden ve durumu tanımlayabildiğinden emin olun. Çoğu zaman, bir çocuğun kriz anında yapabileceği en önemli şey yardım çağırmaktır. 112 eğitimine asla erken başlayamazsınız. Çocukların 112 tuş dizisini ezberlemek için telefondaki düğmelere dokunmasına izin verin, ancak oyun veya merak için acil durum numaralarını asla kullanmamanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamayı unutmayın. Günümüzde kesin konum vermek daha karmaşıktır, birçok hücresel aramanın tam konuma kadar izlenmesi zor olduğundan, çocuğunuzun adresinizi ve telefon numaranızı ezberlemesi gerekecektir. Yaratıcı olun: numaraları ve adresi akılda kalıcı bir melodiye şarkıya çevirin ve sık sık birlikte söyleyin. Peki çocuklar ne zaman acil yardımı aramalı? Yanlarında yardımcı olabilecek durumda bir yetişkin yoksa yardım istemeliler. Bir çocuk, bir şeylerin yanlış olduğunu ve ters gittiğini anlamışsa, acil durum operatörünü “rahatsız etmekten” asla çekinmemelidir.

Temel Becerileri Öğrenme
Dört yaşından itibaren çocuklar temel becerileri öğrenmeye başlayabilir. Çocuğunuzun açıkça öğrenmesi için oyunları kullanmayı hatırlayarak bu becerilerden birkaçıyla başlayın. Bu yaştaki çocuklar sıklıkla şunları uygulayabilir: Kanayan bir yaraya basınç uygulamak, şişmiş bir yaralanmaya buz tutmak, yanık üzerine soğuk su akıtmak veya ıslak havlu uygulamak, burun kanamasını durdurmak için burun deliklerini 10 dakika ara ara sıkıştırmak. CPR ve boğulma olaylarına yanıt verme gibi karmaşık becerilerin, çocuğunuzun erken sınıfları geçene kadar beklemesi gerekebilir. Küçük çocuklar suni teneffüsün temellerini anlayabilirken, boyutları ve güçleri onları etkili bir şekilde uygulamaktan alıkoyabilir. 9 yaşındaki çoğu çocuk bunu doğru bir şekilde gerçekleştirebilir ve bu tür ilk yardımlar için resmi bir ders alınması önerilir.

Acil Durumlara Odaklanın
Epilepsi, kalp rahatsızlığı veya başka ciddi kronik hastalığı olan bir aile üyeniz var mı? Eğer öyleyse çocuğunuzun durumunuzdan haberdar olduğundan ve herhangi bir acil durumda acil durum personeline nasıl isim vereceğini bildiğinden emin olun.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuklara Doğru Kalem Tutusu Nasıl Öğretilir? Tanem Eğitim 0 29 Kasım 2022 20:27
Çocuklara ikinci dil nasıl öğretilir Sarya Okul Öncesi Eğitim ve Öğretim 0 20 Kasım 2021 11:58
Karanlıktan korkan çocuğa nasıl yardım edilir? PySSyCaT Aile Evlilik ve Çocuklar 0 13 Eylül 2016 15:56
Deterjan İçen Çocuğa İlk Yardım Nasıl Yapılır PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 13 Ocak 2015 21:55
Manevi değerler miniklere nasıl öğretilir?! Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 08 Mart 2012 23:32