IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sağlık Köşesi (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/)
-   -   Yüzücü Kulağı Hastalığı (Otitis Externa) Nedir (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/630809-yuzucu-kulagi-hastaligi-otitis-externa-nedir.html)

PySSyCaT 21 Ekim 2014 00:43

Yüzücü Kulağı Hastalığı (Otitis Externa) Nedir
 
Yüzücü Kulağı Hastalığı Nedir?

Otitis externa veya yüzücü kulağı hastalığı olarak ifade edilen hastalık kulak kanalının iltihaplanmasıdır. Yüzücü kulağı ismi çocukluk ve ergen dönemde sık sık yüzen çocuklarda sık görülmesinden dolayıdır. Bununla birlikte kulak kanalında oluşan nem veya ıslaklık bebeklerde tahrişe, isilik benzeri pişiklere yol açabilir. Deri bazen enfekte olur (iltihaplanır) ve çok ağrılı bir durum oluşabilir.

Bu hastalığa yakalanmak, için yüzücü olmak gerekmez. Rutin olarak kulak kanalı içi yüzmeden sonra veya banyodan sonra nemli ve ıslak kalır. Bu ıslaklık kururken dış kulak yolunda pul pul dökülme benzeri cilt tahrişlerine, yara, çizilme veya çatlaklara sebebiyet verebilir. Bu alanlarda mantar veya bakteri hakimiyeti oluşursa enfeksiyon meydana gelir. Özelikle kirli sular içerdiği bakteriler açısından bu enfeksiyonlara yakalanmayı arttırır.

Yine Seboreik dermatit ve sedef hastalığı da yüzücü kulağına sebep olabilir. Yine başka bir sebep kulağın uygun olmayan şekilde temizlenmesi (saç tokası, yabancı cisimler, vb.), kulak çubuğunun uygunsuz kullanımıdır. Kulak tıkaçları da aynı şekilde yüzücü kulağına sebebiyet verebilirler. Kulak tıkaçları ne kadar kulağı nemden korusa da bakteri üremesi için uygun alanlar oluşturabilir. Yine kulak içine temas ederken tırnakla veya başka bir cisimle kulak derisinin çizilmesi de enfeksiyon riskini kolaylaştırır.

Kaynak:Melissa Conrad Stöppler, MD

Yazar: Dr. Bedri Ergun TOPSEVER


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net