IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ekim 2014, 12:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gebelikte Oluşan Değişiklikler Nelerdir




Gebelikte Oluşan Değişiklikler

Sağlıklı bir gebelik yani, hamilelik yaşanması için; annenin vücudunda çok değişik ve çeşitli sayıda değişikliklerin görülmesi mümkün durumdadır. Bu değişiklikler genel olarak döllenme sürecinde başlamaktadır ve hamilelik boyunca annenin vücudunun farklı kısımlarında gözükmektedir. Öyle ki; gebelik yani hamilelik esnasında meydana gelecek olan tüm değişikliklerden annenin vücudu içerisinde yer almakta olan tüm organlar etkilenmektedir.

Gebelik esnasında oluşması mümkün olan başlıca değişiklik başlıkları ise şu şekildedir; Cilt üzerinde meydana gelecek sorunları, sindirim açısından yaşanacak sorunlar, rahim bölgesinde meydana gelecek değişiklikler, kilo konusunda yaşanacak değişiklikler. Bunlar genel olarak kadınların gebelik esnasında yaşadıkları değişikliklerin başlıklarıdır. Ayrıntılı olarak anlatımları ise şu şekildedir;

- Cilt Sorunları:

Cilt sorunları genel olarak gebelik esnasında gözlemlenmekte olan en temel sorunlardır. Öyle ki; rahim kısmında meydana gelecek sorunlar ve değişiklikler ile birlikte, meme kısmında büyüme ve meme uçlarında koyulaşma durumları görülmesi mümkün olan durumlar arasında yer almaktadır. Ayrıca, cilt üzerinde gebelik ile birlikte çeşitli çatlaklarda oluşması mümkün durumdadır ki bu çatlaklar annelerin en çok korktuğu durumlardır.

- Sindirim Sorunları:

Hamilelik esnasında anne adaylarının istemediği en temel sorunlardan biri de sindirim sorunlarıdır. Öyle ki; hamileliğin ilk 4 ayında sık bir biçimde kusma ve mide bulantısı gibi durumlar görülmektedir. Ayrıca, gebelik esnasında sindirim sistemi normal diğer durumlarda ki gibi çalışmaz. Biraz daha yavaşlama ve farklı durumlar görülmektedir. Bu da annenin kilo almasına bebeğin ise, daha rahat beslenmesine neden olmaktadır.

- Rahimde Büyüme:

Rahim, normal olarak sahip olduğu hamilelik öncesi boyutunda; gebelik sonrasında kalmaz ve gebelik esnasında rahim kısmında büyüme meydana gelir. Ayrıca, gebelik esnasında rahim kısmında ki büyüme nedeni ile hamileliğin ilk ve son 3 ayında sık bir biçimde idrara çıkma isteği ve durumu görülmektedir.

- Hamilelik Esnasında Alınan Kilolar:

Hamilelik esnasında anne adaylarının en çok korktuğu durum alınacak olan kilolar olmaktadır ki bir çok anne bu kiloları hamilelik sonrasında vermek için hemen her türlü yolu denemektedir. Ortalama olarak bir anne adayının hamilelik esnasında alacağı kilo ise; 12,5 kilogram civarında olmaktadır.

Yazar: Dr. Bedri Ergun TOPSEVER

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
değişiklikler, gebelikte, nelerdir, oluşan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fenerbahçe AŞ'de flaş değişiklikler AngeL Spor Haberleri 0 21 Kasım 2013 20:24
Gebelikte Yürüyüş - Gebelikte Yürüyüşün Faydaları Liaaa Kadın Sağlığı 0 16 Ağustos 2012 14:07
Moralinizi Yükseltecek Değişiklikler Ezgi Kişisel Gelişim 0 13 Kasım 2011 11:19
Hotmail'de dev değişiklikler! Slipknot Windows 0 25 Eylül 2010 16:41