IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ocak 2018, 15:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sizi her gün mutlu edecek 3 psikolog tavsiyesi




Mutluluk son dönemde peşinden koştuğumuz en önemli şeylerden biri haline geldi. Delicesine daha da mutlu olmak için çabalıyoruz. Daha doğrusu hayatın içindeki mutlu anları yaşamak artık hepimiz için o kadar zor hale geldi ki bu anları yaratmayı yeniden hatırlamak zorunda kalıyoruz. Sağ olsunlar psikologlar da bize bunun nasıl yapabileceğimiz konusunda tavsiyelerde bulunuyorlar. İşte herkesin bir psikoloğa ihtiyacı olan şu günlerde onlar tarafından verilmiş en iyi 3 tavsiyeyi bir araya getirdik.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Odaklanmak için yoga ya da meditasyon yapmak gibi bazı yöntemlere başvurabilirsiniz ancak odaklanmayı sağlamanın başka fiziksel yöntemleri de vardır. Örneğin yüzmek gibi bir aktiviteyi gerçekleştirirken doğal olarak duygularınızı bir kenara bırakır ve yaptığınız hareketlere odaklanırsınız. Bu nedenle de yüzmek son derece dikkat gerektiren bir aktiviteye dönüşür.
Örneğin yüzerken sadece ne yaptığınıza odaklanmak son derece meditatif bir etki sağlar. Kolunu at, nefes al ve nefes ver gibi belirli hareketlere odaklanırsanız beyninizi boşaltırsınız.
Psikanalist Jason Wheeler, günde 30 dakika boyunca bu şekilde yüzmenin beyin aktivitelerini olumlu yönde etkilediğini ve sizi daha mutlu bir insan haline getireceğini söylüyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Not alın

Şükretmek ve sahip olduğunuz şeyler için teşekkür etmek sadece belirli günlerde ya da dini ritüellerde yapılan bir eylem olmak zorunda değil. Çünkü aslında şükretmek ve sahip olduğunuz şeylerin farkına varmak sizi depresyondan koruyor ve daha huzurlu bir uyku çekmenizi sağlıyor.
San Antonio’da yaşayan terapist Kasi Howard ‘Eğer kendimi depresif ya da anksiyete halinde bulursam hemen elime bir kalem kağıt alırım ve sahip olduğum güzel şeylerin bir listesini çıkarırım. ‘ diyor. Howard, bunu yapmanın stresi azalttığını ve negatif duygulardan insanı uzaklaştırdığını söylüyor.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ter atın

Bir başka [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] verici etkinlik ne olabilir? Tabii ki kardiyo çalışmak! Mesela psikolog Howard koşmanın kendisi için en ideali olduğunu söylüyor. "Hem stresi azaltıyor hem de düşüncelere odaklanmamı sağlıyor" diyor.
Bu konuda yapılan birçok araştırma da gösteriyor ki egzersiz yaptığınızda vücudunuzda yükselen adrenalinle birlikte endorfin de yükselişe geçiyor ve bu da ruh haliniz üzerinde oldukça olumlu bir etki yaratıyor. Bu nedenle daha mutlu bir insan olmak için terlemek şart!

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkek Arkadaşınızı Mutlu Edecek 6 Söz Tanem Aşk Doktoru 8 06 Ekim 2016 14:51
Sizi Nasıl Terk Edecek? Amelia Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 20 Mart 2014 19:57
Liselileri Mutlu Edecek Haber Rhytia Eğitim Haberleri 0 31 Ocak 2014 18:53
Evinizde yapacağınız küçük değişiklerle hem evinizi hem de sizi mutlu edecek 26 Fikir Kalemzede Ev Dekorasyonu 0 25 Eylül 2011 14:16
Yoksa sizi terk mi edecek ?? JB IF Ekstra 1 26 Ağustos 2010 19:59