IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2018, 00:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kanserin hiç bilinmeyen belirtileri




Kanserin erken teşhis edilmesi tedavi süreci için oldukça önemlidir. Siz farkında olmasanız da ufak gördüğünüz rahatsızlıklar kanserin habercisi olabilir. Peki, kanserin bilinmeyen belirtileri nelerdir?



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çoğu kişi kanseri kendi başına ya da bir yakının başına gelene kadar umursamaz. Vücudunuzun ve bu beklenmeyen belirtilerine karşı farkında olmanız gerekir. İşte kanserin şaşırtıcı belirtileri…

Boyun ve yüz şişmesi


Akciğer kanseri yüz, boyun, kol ve göğsün üst kısmında şişlik yaratabilir. Bu tümör baştan kalbe giden damara baskı yapar.

Kemik [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Hafif bir ağrıdan ağır bir ağrıya kadar değişen kemik ağrıları kemik kanseri hastalarının ortak şikâyetidir. Kanser büyüdükçe şikayetlerinizde büyüyecektir ve muhtemelen yürüyüş veya kaldırma gibi ortak hareketlerinizi de engelleyecektir.

Hassasiyet kaybı


Uykuda ayağınızda karıncalanma hissediyor musunuz? Eğer bu his uzun süre devam ederse bir uzmana görünmenizde fayda var. Vücudunuzun bir veya birden fazla bölümünde sansasyon eksikliği, beyin, omurilik ve sinir kanallarında bir tümör olabilir.

Kas güçsüzlüğü

Günlük görevleri yerine getirmekte zorlanıyorsanız bu kanser türü yorgunluk ve şişme ile birleşerek ortaya çıkar. Örneğin, akciğer kanseri kalça çevresinde kas problemleri oluşturarak denge sorunlarına neden olabilir.

Kilo kaybı

Herhangi bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapmadan kilo vermeye başladıysanız dikkatli olmanız gerekiyor. Kanser hücreleri vücudunuzun enerji ve protein oluşturma biçimini değiştirerek kilo vermenize neden olabilir.

Yorgunluk

Uzun vadeli zayıflık, yorgunluk ve kendinizi tükenmiş hissettiğiniz zamanlarda durum ciddi olabilir. Beraberinde ağrı, mide bulantısı veya kusma kanser ya da diğer hastalıkların habercisi olabilir.

Yüksek kalsiyum düzeyleri

Hiperkalsemi yani kandaki yüksek düzeyde kalsiyum, meme kanserinden akciğer kanserine kadar birçok kanserin işareti olabilir. Bu semptom doktorunuz tarafından kan testleri yapılarak teşhis edilebilir.

Şişkinlik

Şişkinlik karın ağrısı, yeme sıkıntısı veya aşırı yorgunluk gibi diğer yan etkilerle birleştiğinde mutlaka bir uzmana danışmanız gerekir. Bu semptomların çoğu kadınlarda regl dönemi ile karıştırılabilir, ancak bu maddeler yumurtalık kanserinin yaygın belirtileri de olabilir.

Kalıcı öksürük

Sadece kalıcı bir öksürük değil, öksürüğünüzün bitkinlikle birleşmesi sağlığınız için ciddi bir risk oluşturabilir. Öksürüğünüz aylarca devam ederse akciğer kanseri belirtisi olabileceği için mutlaka doktora görünün.

Mide ağrıları

Karın ağrıları ve giren kramplar kolorektal kanserin belirtisi olabilir. Çoğu hasta mide kanserinin ilk evrelerindeyken bir semptomla karşı karşıya kalmaz bu yüzden vücudunuzu dinlemek önemlidir ve basit gördüğünüz karın ağrılarını önemsemeniz gerekir.

Kalp ağrısı

Yemek yeme sırasında midede yanmanın meydana gelmesi ve göğüs kısmında ağrı yaşanması özofajal kanserinin belirtisi olabilir, doktorunuzdan her zaman çift tarama isteyin.

Hırıltı


Akciğer kanseri hastalarının hatırladığı ilk bulgulardan biri, nefes alırken nefeslerini veya ıslık seslerini yakalamamalarıdır. Tiroid kanseri, boğaz ağrısı veya solunum problemlerine neden olabilir.

Ağrılı regl dönemleri

Çoğu kadın ağır ve ağrılı bir regl dönemi geçirdiğini ya da regl dönemleri arasında ara kanamalar yaşadığını söyler. Fakat bu ağrılı dönemler ve ara kanamalar hiç bir zaman normal değildir ve kontrol edilmesi gerekir. Bu durum yumurtalık kanserinin belirtileri olabilir.

Göğüs ağrısı

Kadınlarda kırmızı veya morumsu renkte, şişmiş veya tahriş olmuş göğüsler, iltihaplı meme kanseri anlamına gelebilir. Bunun gibi bedensel değişiklikler fark ettiğiniz an zaman kaybetmeden uzmana görünün.

Yutma problemleri

Yutma veya yemek yeme zorluğu genellikle boğaz kanseri ile ilişkilidir. Ancak aynı zamanda akciğer kanserinin ilk belirtilerinden biri de olabilir. Boğazda bir boğuk ses veya güçlü bir basınç, tiroid kanserin erken bir göstergesi de olabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kanserin ilacı Karnabahar Zen Sağlık Köşesi 0 06 Haziran 2014 14:43
Kanserin Kökü Kazınacak mı System Sağlık Köşesi 0 29 Ekim 2011 12:08
Benler kanserin habercisi mi Collettivo Sağlık Köşesi 0 24 Ağustos 2008 13:31
İşte kanserin 7 belirtisi Angel Sağlık Köşesi 0 29 Temmuz 2008 13:20