IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mart 2018, 15:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kanser uzmanından korkutan uyarı: Yemeyin, yedirmeyin! Büyük tehlikeyi açıkladı




Kanser başta olmak üzere birçok hastalığın arkasında sağlıksız gıdalar olduğunu söyleyen Doç. Dr. Yavuz Dizdar, Kendisine sorulan soruları şu şekilde yanıtladı:


* Tavuklar konusunda çok spekülasyonlar yapılıyor. Yediğimiz tavuklar sağlıklı mı?


Tavuk diye satın aldıklarımız aslında piliç, biz onları tavuk zannediyoruz. Büyümeleri amacıyla genetiği değiştirilmiş soya ile beslenen, 'sağlıklı kalsın' diye antibiyotik verilen piliçlerden tümör fışkırıyor. Hiçbir besleyici özelliği olmayan piliçler bağ dokumuzun çözülmesine, hücrelerin coşarak tümöre, kansere dönüşmesine yol açabilir. Sorun yemde, hayvanda değil. Bebek dokusuna sahip piliçler 40 günde kesiliyor. Ergenlik aşamasına geçemiyorlar. 20 dakikada pişen piliçler ne kadar sağlıklı olabilir? Tavuğun besleyici olgunluğuna geçmesi en az 4 ayda olur.
* Kısa sürede pişmesinin ne gibi bir sakıncası olabilir?
Eskiden tavuk 2 saatten önce pişmezdi. Buna yanıt olarak 'körpe hayvan' deniyor. Oysa körpelikle alakası yok. Tavuklar nasıl oluyor da, yumurta hızında pişiyor? Burada üretimde kullanılan antibiyotiklerin bağ dokusunun gelişimini engelleyici özellikleri işin içine giriyor. Antibiyotikler bir dönem 'hayvanı büyütme amacıyla' da kullanılmış, bunun sonlandırılması bile 2006'da, koruyucu antibiyotik verilmesi ise hala sürmekte. Endüstri kesimden bir hafta önce antibiyotik verilmesini durdurduğunu söylüyor, ama dokunun içindeki antibiyotiklerin arındırılması mümkün değil.
* İnsanların içtiği antibiyotikler mi tavuklara veriliyor?
Bu antibiyotikler insan tedavisinden yıllar önce çekilmiş olan ilaçlar. Çünkü enfeksiyon tedavisi görenlerde kas kirişlerinde kopmaya neden olmuş. 60-65 kişide topuk kirişi kopunca antibiyotik piyasadan çekilmiş. Fakat o antibiyotiğin üretimi durdurulmamış, besicilikte kullanılmaya başlanmış. Hayvanlarda beslemenin bir döneminde veriyorlar. Bağırsağın metabolizmasını baskılıyor. Çünkü hayvanın kendi bağırsağındaki normal mikropları ortadan kaldırdığınızda harcadığı enerji azalıyor, bağırsağın geçirgenliği artıyor. Bu da daha hızlı büyümesini sağlıyor.

* Başka ilaçlar da kullanılıyor mu?

Piliç üreticileri çabuk büyümel
eri için GDO soya kullanıyor. Bu zaten işi daha baştan tartışılır hale getiriyor. Çünkü GDO'lu mısırın farelerde kansere neden olduğu, hormon sistemini bozduğu kanıtlandı. Ama iş burada kalmıyor. Tavukların büyümesinin hızlandırılması için sentetik maddeler vermek durumundalar. Mesela metiyonin denen sülfürlü bileşiğin "hidroksi analogu" diye bir sentetik türevini kullanıyorlar. Hastalıklara davetiye çıkartıyorlar..

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beslenme, hastalıklar, kanser, tavuk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MİT'ten Bakanlığa 12 İl İçin Korkutan Uyarı yoSun Haber Arşivi 0 11 Nisan 2015 10:02
Emma Bonino kanser olduğunu açıkladı Desmont Haber Arşivi 0 13 Ocak 2015 18:59
Bilim adamlarından korkutan uyarı! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Mart 2012 01:30
Deprem uzmanlarından korkutan uyarı! Soul Haber Arşivi 0 24 Mayıs 2011 12:20