IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Nisan 2018, 01:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kanser sağ kalım oranları tüm hikayeyi anlatmaz




Sağ kalım oranları sıklıkla hastalığa yakalanmış yüksek sayıdaki erkeğin geçmişteki sonuçlarını esas almaktadır, ancak herhangi bir belirli erkekte neler olacağını öngöremezler. Hatırlanması gereken bir dizi kısıtlama bulunmaktadır:

Aşağıdaki rakamlar mevcut en güncel değerlerin arasında yer almaktadır. Ancak sıra 5 yıllık sağ kalım oranlarına geldiğinde, doktorların en az 5 yıl önce tedavi edilmiş erkekleri incelemeleri gerekmektedir. Tedaviler zamanla geliştiğinden, şu anda prostat kanseri tanısı konulan erkekler istatistiklerde yer alanlarda daha iyi bir manzarayla karşılabilirler.
Bu istatistikler, tanının konulduğu andaki kanser evresini temel almaktadır. Sonradan tekrarlayan veya yayılan kanserlerde geçerli değildir.
Prostat kanserli erkeklerin geleceği veya genel görünüşü kanserin evresine (yayılımına) göre değişir – genelde, sağ kalım rakamları kanserin erken evrede yakalandığı erkeklerde daha yüksektir. Ancak, bir erkeğin genel gidişatı yaş ve genel sağlık ve kanserin tedaviye verdiği yanıt gibi birçok diğer faktörün de etkisi altındadır. Her erkeğin genel tablosu kendisiyle ilişkili koşullara özeldir.
Doktorunuz, sizdeki rahatsızlığın tüm detaylarına vakıf olduğundan, bu rakamların sizin için neler ifade ettiğini size açıklayabilir.Prostat kanserinde sağ kalım oranları
En güncel verilere göre, prostat kanserinin tüm evreleri dahil edildiğinde:

5 yıllık bağıl sağ kalım oranı neredeyse %100’dür.
10 yıllık bağıl sağ kalım oranı %98’dir.
15 yıllık bağıl sağ kalım oranı %95’dir.
5 yıllık sağ kalım oranlarının 5 yıldan uzun bir süre önce tanısı konulup tedavi edilmiş erkekleri esas aldığı gibi 10 yıllık sağ kalım oranlarının da 10 yıldan daha uzun bir süre öncesi tanısı konulmuş erkekleri esas aldığı (ve 15 yıllık sağ kalım oranlarının en az 15 yıl önce tanısı konulmuş erkekleri esas aldığı) hatırda tutulmalıdır.

Evreye göre sağ kalım oranları
Ulusal Kanser Enstitüsü (NCI), farklı kanser türlerine ait sağ kalım istatistikleri için SEER veri tabanı adı verilen büyük bir ulusal veri tabanı tutmaktadır. SEER veritabanı, kanserleri AJCC evresine göre gruplandırmayıp kanserleri lokal, bölgesel ve uzak evrelerine göre gruplandırır.

Lokal evre, kanserin prostat dışına yayıldığına dair bir belirti olmadığı anlamına gelir. Bu evre AJCC evresi I ve II’ye karşılık gelir. Her 5 prostat kanserinin yaklaşık 4’ü bu erken evrede belirlenir. Lokal evredeki prostat kanseri için 5 yıllık bağıl sağ kalım oranı neredeyse %100’dür.
Bölgesel evre, kanserin prostattan yakın alanlara sıçradığı anlamına gelir. Evre III kanserleri, T4 tümörler gibi vücudun uzak bölgelerine yayılmamış evre IV kanserleri ve yakın lenf nodlarına yayılmış kanserleri (N1) içerir. Bölgesel evredeki prostat kanseri için 5 yıllık bağıl sağ kalım oranı neredeyse %100’dür.
Uzak evre, uzak lenf nodlarına, kemiklere ve diğer organlara yayılmış kanserleri (M1) içeren evre IV kanserlerin geri kalanını içerir. Uzak evredeki prostat kanseri için 5 yıllık bağıl sağ kalım oranı yaklaşık %28’dir.
Bu sağ kalım oranlarının sadece tahmin olup herhangi bir erkekte neler yaşanacağını öngörmediği unutulmamalıdır. Bu istatistiklerin kafa karıştırıcı olduğunu ve sizi ilave sorulara yöneltebileceğini anlıyoruz. Durumunuzu daha iyi anlamak için doktorunuzla konuşun.


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kanser, prostat kanseri, tedavi yöntemleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkekler Neleri Anlatmaz Liaaa Ah Erkekler 0 24 Mart 2012 15:00
Atlantik'te 44 gün ölüm kalım savaşı Cemalizim Haber Arşivi 0 01 Ağustos 2008 16:47
Havada ölüm-kalım savaşı / Video CariSma Haber Arşivi 0 13 Mart 2007 18:02