IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Nisan 2018, 13:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Alzheimer ve Unutkanlık Nedir ?




Alzheimer Nedir Alzheimer Tedavisi Belirtileri Teşhisi Nelerdir
Alzheimer’den kurtulma yolları ve yardımcı takviyeler. Günümüzde yaşlı insanların başına dert olan unutkanlık aslında alzheimer denilen bir illet hastalığın habercisidir,unutkanlık her yaşta olabileceği gibi yaşlılarda daha çok görünür vede erken tanı konulmaz ise dedeniz sizi unutup tarihe gömebilir.

Alzheimer’da erken tanı şart
Alzheimer hastalığı başlangıcından itibaren ilerleyen bir seyir izleyen hastalıktır. Bu nedenle hastalığın erken tanısı, tedaviye cevabını artmasını sağlar. Alzheimer’in yavaşlamasını ve birden kötü hale gelmesini engeller.

Alzheimer hastalığı genelde 60 üstü kişilerde görülen ve unutkanlık ile günlük yaşam aktivitesini etkilemesi ve davranış bozuklukları ile seyreden bir beyin hastalığıdır. Yaş, alzheimer hastalığı için önemli bir risk faktörüdür, 63 yaş grubunda hastalık yüzde 4-5 olarak görülürken bu oran 80 yaşlarında yaklaşık yüzde 50’ye çıkmaktadır.

Unutkanlık ?
Unutkanlık, geçici hafıza kaybı alzheimer hastalığının en önemli belirtileridir. İhtiyarlığın belirtileri olarak bilenen unutkanlığı, yaşlılığın doğal bir parçası olarak düşündükleri için doktora danışmamalarından dolayı, teşhis ve tedavinin gecikmesine yol açmaktadır.

Günlük yaşamını etkileyecek derecede unutkanlık olması, hastanın hayatının olağan akışını devam ettirmesini engeller, daha önceden kolayca yaptığı işlerde zorlanmaların ortaya çıkmasına neden olur.
Konuşma ve kelime bulmakta zorlanmaların ortaya çıkması hastalığın belirtilerindendir. Kişinin kendine bakımında bozulmalar, sinirlilik, karamsarlık, kişilik değişiklikleri alzheimer hastalığı belirtileri olarak ortaya çıkabilir.
Özellikle 60 yaş üzerindeki hastaların alzheimer hastalığı açısından muayene ve tetkiklerinin yapılması önemlidir.
Omega 3 Balık ve Alzheimer
Alzheimer hastalığının bol balık (omega 3) tüketen ve az yağlı beslenen kişilerde daha az görüldüğü bu hastalığa yakın insanlar tarafından genelde bilinmektedir.

Bu nedenle tahıllar, sebze ve meyveler, özellikle balık, zeytinyağı, peynir, süt’ten oluşan Akdeniz diyeti koruyucu bir faktördür.
Sebze ve meyvelerden oluşan antioksidan içeren besinler bol bol tüketilmeli; yeşil yapraklı sebzeler ve narenciye meyvelere ağırlık verilmelidir.
Unutkanlığın etkisinden biraz olsun kurtulmak ve beyni kuvvetlendirmek için bulmaca çözmek ve hesaplamaları akıldan yapmak gibi yöntemler de hastalığın önlenmesinde faydalı olabilmektedir.
Unutkanlık hastalığı hangi yaşta olursa olsun ihmal edilmemeli, bu tür rahatsızlığı olan kişilerin mutlaka bir nöroloji uzmanına başvurmalıdır.

Alzheimer Tedavisi
Bu aralar çok sıkı unutmaya başladınız kesinlikle ciddiye alınız çünkü çoğalan unutkanlık Alzheimer hastalığının habercisi olabilir. Uzmanlar, ev kadınlarında “Eyvah, yemeği ocakta unuttum’, erkeklerde ‘Randevum saat kaçtaydı‘ gibi soruların sık tekrarlanmasının Alzheimer hastalığının habercisi olabilir.

Günümüzde özellikle gelişmiş ülkelerde 65 yaş üstü 100 kişiden 9’unda görülen Alzheimer hastalığının beyin hücrelerinin hızlı ve erken ölmesinden meydana gelir.
Zihin işlevleri normal olan bir kişinin bu işlevini kaybetmesi ‘bunama‘ olarak isimlendirilirken, bunama (demans) yapan hastalıklar içinde en sık görülenin Alzheimer hastalığıdır.
Alzheimer’de en önemli faktör yaştır.
Yaşla beraber her kişi de beyin hücre ölümü olsa da, Alzheimer hastalarında bu sürecin çok hızlı ve erken meydana gelir.
Yaş faktörünün yanı sıra; düşük eğitim düzeyi, kişinin geçmişinde depresyon yaşamış olması, damar hastalıkları, geçmişinde ciddi kafa yaralanması geçirmesi, ailede bu hastalığın varlığı hastalığın görülme riskini artırır.
Tedavi hastalığın seyrini yavaşlatılıyor
Rahatsızlığın sinsi bir unutkanlıkla başlayabilir. Yaşlılıkta izlenen unutkanlığın normal olarak görülmemesi gerekir. Unutkanlık şikayeti olan yaşlılarda nöropsikolojik test ve beyin MR/BT çekimi sonrasında tanı konulur ve tanıya göre tedavi programı hazırlanır.

Alzheimer hastalığı tedavisinde tablet, damla ve deriye yapıştırma şeklinde kullanılan ilaçlar mevcuttur. Başlatılan bu tedaviler hastalığın seyrini yavaşlatır fakat var olan yakınmalarda değişiklik olmaz.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alzheimer tedavisi belirtileri, alzheimernedir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Unutkanlık Nedenleri ve Unutkanlık için Çözüm Önerileri Zen Sağlık Köşesi 0 12 Haziran 2014 11:38
Unutkanlık Liaaa Ruh Sağlığı 0 15 Şubat 2012 09:49
Alzheimer Hastalığı Nedir? Nasıl Tedavi Edilir? KarakıZ Sağlık Köşesi 0 29 Ağustos 2011 21:22
Unutkanlık Üzerine Kalemzede İslamiyet 0 24 Temmuz 2011 02:31
Unutkanlık işte YapraK Bilim Dünyasından Son Haberler 0 25 Eylül 2009 18:14