IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Mayıs 2018, 14:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yaz aylarında deliksiz uyku için 7 öneri




Sıcak havalarda uykuya dalmak ve rahat bir uyku çekmek neredeyse imkansızdır. Uyku düzenin bozulmasıyla birlikte, cildin kolajen yapısı bozulur, kalp ritminde düzensizlikler meydana gelir, obezite, diyabet gibi rahatsızlıkların riski artar. Bu durumu önlemek ve daha rahat bir uyku çekmek için, Yüksek Topuklar ekibi olarak siz değerli okuyucularımıza faydalı önerilerde bulunuyoruz. Yaz aylarında deliksiz uyku için önerilerimizi hemen okumaya başlayın!




İşe yatak odanızdan başlayabilirsiniz. Yaz aylarında yatağınızı güneş görmeyen bir odaya taşıyın. Bunu yapmak sizin için zorsa, fan kullanımı rahat bir uyku için size yardımcı olacaktır. Klimalı odada uymak, sağlığınızı tehdit edebilir. Bu nedenle, yatmadan önce klimayla odanızı serinletebilir, uyumadan hemen önce de klimayı kapatabilirsiniz. Yatak odanızın uyku esnasında tamamen karanlık olduğundan emin olun. Bu mümkün değilse, uyku bandı kullanabilirsiniz.

Yatağa girmeden önce, telefon, tablet, bilgisayar gibi elektronik eşyalarla vedalaşın. Çünkü yapılan araştırmalar, yatakta kullanılan elektronik cihazların, kaliteli uykudan 50 dakika çaldığını ortaya koymuştur. Aynı zamanda, gözlere temas eden ışınlar, gün ışığına benzediği için uyku saatlerini de olumsuz etkiler.

Çarşaf ve yastık seçimi kaliteli ve rahat bir uyku için çok önemlidir. Çarşaf ve yastık kılıfınızı pamuklu tercih edin. Bu sayede, hava giriş ve çıkışı daha rahat gerçekleşir, terleme önlenmiş olur.

Geç saatte yemek yemekten kaçının. Ana öğününüzü uykudan en az 4 saat önce, ara öğününüzü ise en az 2 saat önce almış olmalısınız. Çünkü, midenin dolu olması kalbe ve solunum yollarına baskı yapar. Bu da, rahat uyku çekmenizi engeller. Ayrıca, geç saatte yemek yiyip yatmak, sindirim, mide ve kalp hastalıklarını da tetikler.

Küçük yatak, uyku kalitesini düşürür. Yatak boyutunuz boyunuzdan en az 20 cm fazla, eni ise en az 95 cm olmalıdır. Bu nedenle, yatak seçimi yaparken bu ölçüleri mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca, yatak yüzeyi omurganızı ve vücut şeklinizi desteklemelidir.

Geç saatte içilen kahve, çay, kola gibi kafeinli içecekler, uyku kalitesini olumsuz etkiler. Bu nedenle, uykudan önce kafeinli içeceklerden uzak durmalısınız. Ayrıca uyumadan kısa bir süre önce alkol almak da bilinenin aksine uyku kalitesini düşürür.

Kendinize bir uyku planı oluşturun. Uyandığınız saate göre uyumanız gereken saati hesaplayın. Bu sayede, her gece aynı saatte uyuyabilirsiniz ve bunu alışkanlık haline getirmiş olursunuz.. Vücut da zamanla buna ayak uydurur ve uykuya dalmanız kolaylaşır.

Yaz aylarında deliksiz uyku için önerilerimizi okudunuz. Tüm önerileri uygulamanıza rağmen uyku probleminiz devam ediyorsa mutlaka bir hekime başvurmalısınız. Unutmayın; düzensiz uyku, sağlığınızı ve günlük yaşamınızı olumsuz etkiler.



alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
deliksiz uyku, kaliteli uyku, yaz mevsimi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Super Smash Bros Yaz Aylarında 3DS, Kış Aylarında İse Wii U İçin Çıkacak RaMSeS Oyun Dünyasından Son Haberler 0 09 Nisan 2014 22:26
Deliksiz uyku için süt için, yoğurt yiyin! Violent Sağlık Köşesi 0 22 Ocak 2014 23:08
Göz şişlikleri için 4 öneri Zen Makyajın Püf Noktaları 0 22 Mayıs 2013 15:41
Çocuğunuz için 19 iyi öneri YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 26 Mart 2009 20:11