IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2018, 13:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MESTER, merdiven altı estetik ile mücadele için ihbar hattı kurdu




Kuaförde silikon uygulaması yaptıran Merve Keleş'in başına gelenlere tüm Türkiye şahit oldu. Bunun gibi kafede botoks yapanlar, ruhsatsız güzellik merkezi işletenler, uzmanlığı olmayan kişileri çalıştıran merkezler ve hatta daha da kötüsü inşaat silikonu gibi sağlıksız malzemelerle estetik uygulamalar yapanlar... Estetikte merdiven altı uygulamalar dediğimiz bu durum, birçok insanın canını yaktı ve hatta hayatına mal oldu. Medikal Estetik Tıp Derneği de vatandaşları sağlıksız uygulamalara karşı uyardı ve Whatsapp İhbar Hattı kurdu.






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.







Türkiye estetik ve güzellik uygulamaları açısından dünya ülkeleri arasında önemli bir noktaya gelmiş olsa da, uzman olmayan kişilerce yapılan merdiven altı uygulamaların da sıkça görüldüğü bir ülke. Bu önemli konunun hem uzmanlara karşı olumsuz düşünceler yarattığını hem de halk sağlığını tehlikeye attığını belirten Medikal Estetik Tıp Derneği (MESTDER) Başkanı Dr. Devrim Gürsoy, 0 543 266 63 78 no'lu Whatsapp İhbar Hattı'nı faaliyete geçirdiklerini belirtti.

YASA GEREĞİ TIBBİ İŞLEM SAYILIYOR
Aralarında botoks, dolgu, PRP, saç ekimi, dövme silme, leke tedavisi ve lazer tedavilerinin de bulunduğu estetik ve güzellik amaçlı uygulamalar yasa gereği ‘tıbbi işlem' sayılmakta. Uzman tabipler ve medikal estetik uygulama sertifikasına sahip hekimlerce, yalnızca sağlık kuruluşlarında yapılmasına müsaade ediliyor. Kuaför, güzellik uzmanı ya da estetisyenlerin tıbbi işlem olarak nitelendirilen bu tür uygulamaları yapmaya hak ve yetkileri bulunmadığı gibi; güzellik salonları ve merkezleriyle kuaförler bu işlemlerin yapılamayacağı yerler arasında.
MESTDER Başkanı Dr. Gürsoy yaptığı açıklamada yasal düzenlemelere aykırı hareket ederek, halk sağlığını hiçe sayan kişi ve/veya işyerlerini, gerekli yasal işlemler başlatılmak üzere derneğe bildirilmesinin halk sağlığını korumada önemli bir adım olacağını bildirdi:




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Dr. İbrahim Devrim Gürsoy


“KUAFÖRLER BU İŞLEMLERİ YAPAMAZ!”
“Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun 15/12/2016 tarih ve 2016/844 E. sayılı kararıyla teyit edilen Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca; tıbbi işlem sayılan ve yine yasa gereği, uzman tabiplerle medical estetik uygulama sertifikasına sahip hekimlerce ve yalnızca sağlık kuruluşlarında yapılmasına müsaade edilen botoks, dolgu, PRP, saç ekimi, dövme silme, leke tedavisi, lazer yöntemleri gibi estetik ve güzellik amaçlı girişimler, ne yazık ki medical estetik uygulama sertifikasına sahip olmayan doktorlar, hatta hekim bile olmayan kişilerce donanımı uygun olmayan yerlerde uygulanmaktadır. Kuaför, güzellik uzmanı ya da estetisyenlerin tıbbi işlem olarak nitelendirilen bu tür uygulamaları yapmasına kanunen izin verilmemektedir.
Güzellik salonları ve merkezleriyle kuaförler, bu tür tıbbi işlemlerin yapılamayacağı yerler arasındadır. Medikal Estetik Tıp Derneği olarak, tüm halkımıza, estetik ve güzellik uygulamalarının insan sağlığı bakımından son derece önemli sonuçlar doğurabileceği, bu sebeple de konuyla ilgili yetkili kamu otoritesi olan Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmiş fiziki koşulları sağlayan uygun ortamlarda ve konuyla ilgili sertifika sahibi hekimler ve/veya uzman tabipler tarafından yapılması gerektiğini, bu koşulların sağlanmadığı yerlerde, tecrübesi ne olursa olsun sertifika sahibi hekim veya uzman tabip olmayan kişilerce yapılan müdahalelerin çok ciddi sağlık riskleri taşıdığını önemle hatırlatmak isteriz. Sağlığınızı tehlikeye atmayın.


aıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
botoks, kuafor, silikon uygulamaları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oyuncakçıdan Merdiven Altı ve Markasız Ürünlerine Tepki Desmont Haber Arşivi 0 07 Şubat 2015 18:03
Muammer Güler'den o ihbar için teşekkür CtrL Haber Arşivi 0 15 Kasım 2013 19:22