IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Temmuz 2018, 15:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MİDE KANSERİ AMELİYATI SONRASI YAŞAM




Uzmanlar, mide kanserinin tedavisinde en etkili yöntemin, organın belirli bir kısmının ya da tamamının alınması olduğunu söylüyor. Bir insan, midesi olmadan yaşamını sürdürebiliyor.

Mide kanseri, toplumda sık görülmesine rağmen, geç teşhis edilen bir hastalık. Klinik belirtiler vermeye başladığında, genelde vaka ilerlemiş oluyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], dünya genelinde mide kanserinin en sık görüldüğü ülke. Bazı coğrafi özelliklerle ilişkilendirilen bu hastalıkta; batı toplumlarında mide çıkışındaki kanserler azalırken, mide girişindeki vakaların sıklığı artıyor.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Florence Nightingale Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’nden, Prof. Dr. Sümer Yamaner, yanlış beslenme düzenine bağlı olarak ortaya çıkan obezite ve reflünün mide kanserinin gelişiminde büyük etkisi bulunduğunu söyledi. Yamaner, hastalığın teşhisinde endoskopi yönteminin öne çıktığını anlattı:
Endoskopi, sindirim sisteminin hemen tüm hastalıklarının tanısında değerli bir araçtır. Mide kanserinin teşhisinde de etkilidir. Ağızdan ilerletilen ortalama 1 cm. çaplı, ucunda ışık ve kamera bulunan, bükülebilir bir tüp, mideye ve onikiparmak bağırsağına kadar inebilir. Bu organların iç yüzünü örten zar, gözle ayrıntılı olarak incelenir. Şüpheli bulunan yerlerden de doku örnekleri alınır.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Mide kanseri, çok erken aşamada yakalanırsa, endoskopik yöntemlerle tedavi edilebilir. Ancak bizim gibi, hastalığın ileri evrelerde saptandığı ülkelerde bu konudaki deneyimin çok geniş olduğu söylenemez. Bilinen en etkili tedavi, organın belirli bir kısmının ya da tamamının ameliyatla alınmasıdır. Fakat hastalığın tekrar etme riski vardır.
Operasyon sonrası uygulanan kemoterapinin pek bir yararı olmadığı araştırmalarla gösterildi. Radyoterapinin faydasıysa hâlâ net değil. Temel yaklaşım, bu yöntemlerin ameliyattan önce uygulanmasıdır. Tümörün önceden küçültülerek, deyim yerindeyse ‘sersemletilerek’ ameliyat edilmesinin, tedavinin başarısını arttırdığı düşünülür.
Endoskopik görüntülemede, tümörün erken evre olduğu izlenimi elde edilirse, lokal evrelemesi yapılabilir. Ne yazık ki ülkemizde bu evredeki hasta sayısı çok az. Standart hastanın evrelemesi, BT ve MR görüntülemeyle desteklenir. Ayrıca gerekirse tüm vücut taraması olan PET de uygulanabilir. Bu sonuçlara multidisipliner bakış açısıyla yaklaşmak gerekir.

Beslenme şekli değişiyor
Bir insan, midesi olmadan da yaşamını sürdürebilir. Hastanın yaşam konforu açısından, midesinin bir kısmının ya da tamamının alınması arasında çok fazla fark yoktur. Her iki durumda da beslenme sorunları ortaya çıkar ve hasta kilo kaybeder. Organın tamamı alındığında yemek borusu, bir kısmı alındığındaysa geri kalan organın ucu ince bağırsağa dikilerek, geçiş sağlanır. Hastanın beslenmesi bazı kısıtlamalarla da olsa devam eder.
Öncelikle yemek yeme sıklığı artar ancak bir seferde tüketilen miktar ve doğal olarak iştah da azalır. Yemekle birlikte sıvı tüketilmemesi önerilir, suyun öğün aralarında alınması tavsiye edilir. Aşırı tatlı gıdalardan uzak durulması, her yemekten sonra kısa bir süre uzanıp, istirahat edilmesi de tavsiyeler arasında yer alır. Ayrıca bazı vitamin ve minerallerin sürekli olarak takviyesi gerekir. Mide kanseri ameliyatı sonrası yaşam konforu kısmen bozulacaktır ama bu, ölümcül olabilecek bir hastalıktan kurtulmanın çok da ağır olmayan bedeli olarak görülmelidir.

Ne zaman doktora gitmelisiniz?
Sindirim sistemi şikayetleri (şişkinlik ve hazımsızlık), [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], ishal, dışkının katran gibi gelmesi, soluk ten, hızlı kilo kaybı, iştahsızlık ve kusma gibi sorunların varlığında, bir uzmana başvurulmalı.


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
mide, mide kanseri, sindirim sistemi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Laing ~ morgens immer müde.. PySSyCaT Yabancı Şarkı Sözleri 0 20 Mart 2016 17:39
YÜZ GERME (Yüz Estetiği ) AMELİYATI Ecrin Sağlık Köşesi 0 12 Ekim 2014 21:18
Rahİm kanserİ Sim Kadın Sağlığı 0 16 Ağustos 2011 06:14
Pankreas kanserı hakkında bilgi Nur Sağlık Köşesi 0 11 Aralık 2010 20:47
“Acısız yaşam sevinçsiz; hüzünsüz yaşam neşesizdir.” AngeLus IF Ekstra 0 17 Eylül 2010 18:37