IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2018, 16:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bacaklarda şişme ve ağrı belirtilerine dikkat!




Bacaklarda şişme ve ağrı belirtilerinin ciddiye alınması gerektiğini belirten Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Özkan Demirhan, toplardamar tıkanıklığına dikkat çekti. Demirhan, bu belirtilerin akciğer kanserinin ilk belirtisi olabileceğini belirtti.






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.







Uzmanlar bacaklarda şişme ve ağrının mutlaka toplardamar tıkanıklığı (derin ven trombozu) açısından tetkik edilmesi gerektiğini vurguluyor. Çoğu zaman bu toplardamar tıkanıklığı belirtilerinin altta bulunan bir kanseri işaret edebileceği gibi sıklıkla akciğer kanserinin ilk belirtisi olabileceğini, tedavi-takip aşamasında da sıklıkla görülebileceğini vurguluyorlar.
Akciğer kanserli hastalarda toplardamar tıkanıklıklarının çok rastlandığına değinen uzmanlar bacaklarda şişme ve ağrı gibi şikayetlerin dikkate alınması gerektiğine vurgu yapıyor. Derin ven trombozu denilen bu durum zamanında önlem alınmazsa akciğer embolisine neden olup hayati sonuçlar doğurabiliyor. Konu ile ilgili bilgi veren Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Özkan Demirhan,” Kanserli hastalarda toplar damar tıkanıklıklarına çok sık rastlıyoruz. Kanser hastalarının kanındaki yapısal bozukluklar, pıhtılaşmaya olan eğilimlerden dolayı toplar damarlarda pıhtılaşmadan dolayı sıkıntılar yaşanabiliyor” dedi.


AKCİĞER KANSERİ TEŞHİSİ KONULABİLİR



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Akciğer kanseri teşhisi konulmamış bazı hastalarda toplar damar tıkanıklıklarından dolayı yapılan ileri tetkiklerde akciğer kanseri teşhisinin de konulabildiğine değinen Demirhan,” Özellikle akciğer kanserli hastalarda toplar damar tıkanıklığı akciğer kanserinin bir işareti olabiliyor. Bu nedenle bacaklardaki şikayetleri atlamamak gerekir. Derin ven trombozu dediğimiz bacaktaki toplar damar tıkanıklığından dolayı bacaklarda şişme ve ağrı meydana geliyor. Bu bize direkt kansere bağlı bir pıhtılaşma bozukluğunu gösterebiliyor” ifadelerini kullandı.

MUTLAKA ÖNLEM ALINMALI
Bu durumun ihmal edilmesi durumda hayati sonuçlar doğurabileceğine değinen Özkan Demirhan,” Bazen buradaki pıhtıların akciğere gitmesi sonucu akciğer embolisi dediğimiz çok ciddi durumlara da yol açabiliyor. Bu yüzden tedbir erken alınmalı. Akciğer kanserinin teşhisi konmuş hastalar ameliyat esnasında, ameliyat sonrası hatta ameliyat olamayacak hastalar da dahi toplardamar tıkanıklıkları medyana gelmekte. Hastalar kanserden kaybedilmese bile toplardamar pıhtılaşmasından kaybedebiliyor. Bu pıhtılaşmalar mutlaka hekim kontrolünde medikal tedavi ile tedavi edilmektedir. Tedavi seçenekleri arasında başta kan sulandırıcılar olmak üzere ağızdan alınan ilaçlar, cilde yapılan iğne, damardan verilen kan sulandırıcılarla ve antiembolik çoraplarda kullanılmakta. Nadir durumlarda ana toplar damara filtre konulmakta” bilgilerini verdi.


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
agrı, akciger kanseri, bacaklar, bacaklarda şişme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, belirtilerine dikkat! NarÇiçeği Sağlık Köşesi 0 08 Mart 2016 14:59
Ağrı Kesici Kullanırken Dikkat! Amelia İlaçlar ve Yan Etkileri 0 18 Haziran 2014 12:49
şişme bebekte zirvedeyiz!.. çin’de üretinlen ve 16 dolara satilan şişme bebeklerin.. PauL Haber Arşivi 0 14 Şubat 2012 10:08
Bronşit Belirtilerine Dikkat Edin N999 Sağlık Köşesi 0 30 Ocak 2012 19:28
:::ÖNEMLİ::: Ağrı kesicilere dikkat ... Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 11 Eylül 2011 02:29