IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Aralık 2018, 19:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Soğuk havaların ilacı !Öyle bir sebze grubu var ki savunmasını içinde saklıyor




Soğuk havalar gelmeye başladı. Hasta olmamak için bol bol sebze ve meyve tüketmek gerekiyor. Öyle bir sebze grubu var ki savunmasını içinde saklıyor. Diyetisyen Fulya Bozdemir, bu haftaki yazısında lahana grubu sebzeleri ele aldı.






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.







Sebze ve meyve tüketiminin bağışıklığımız için faydaları sonsuzdur. Gün içerisinde mevsimine göre 2-3 porsiyon meyve, her öğünde bol yeşillik- sebze tüketmek gerekiyor. Özellikle sürekli maruz kaldığımız oksidatif stres dediğimiz duruma karşı tüm hücrelerimizi koruyor.
Sebze ve meyve tüketiminde dikkat etmemiz gereken birkaç madde bulunuyor.
  1. Mevsiminde olmasına dikkat etmeliyiz.
  2. Olabildiğince organik olanları tercih etmekte fayda var.
  3. Organik alamıyorsak, her sebzeyi yıkarken tuzlu/ karbonatlı/ sirkeli suda bekletmeliyiz.
  4. Sebzeleri, en maksimum fayda alacağımız şekilde pişirmeyi öğrenmeliyiz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


PİŞİRME TEKNİKLERİNİN ÖNEMİ


Mutfağımızda yaptığımız bazı hatalar besinlerden az şekilde yararlanmamıza neden olabiliyor. Mesela yağ ile soğan sotelemek. Biz evde zeytinyağı kullandığımızı sanıyoruz fakat yağ yüksek ısıya değdiği an trans formuna geçiyor ve aslında zeytinyağından yeterince faydalanmamış oluyoruz. Ne yapalım diyenler su ile sotelemeyi denesin.
Aynı şekilde lahana grubu sebzeleri de suda haşladığınızda ya da fırında pişirdiğinizde o en maksimum faydayı almamış oluyorsunuz.

DİİNDOLİLMETAN (DİM)
DİM, eczanelerde takviye formunda da bulunan çok güçlü bir koruyucudur. Hormonal dengesizliklerde, bazı kanser türlerinde, menapoz gibi kadınsal problemlerde olumlu etkileri bulunur.
Lahana grubu sebzeleri DİM deposudur ve DIM için ekstra takviye almanıza gerek yoktur.
DİM ısıya hassas olduğu için haşlama ya da fırın olarak pişirme yöntemi, karnabahar-brokoli ailesi için çok önerdiğimiz bir yöntem değildir.
Bu sebzeleri mümkün olduğunca çiğ tüketmeye özen gösterin ya da buharda pişirme tekniğini tercih edebilirsiniz. Özellikle karnabahar, brokolileri kesip 10-15 dk dinlendirmenizi tavsiye ederim içindeki tüm gücün çıkmasını sağlamak için.

Dyt. Fulya Bozdemir

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
lahana faydası, sağlıklı yaşam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gaspachıo - soğuk sebze çorbası PySSyCaT Dünya Mutfakları 0 16 Eylül 2016 17:26
Soğuk algınlığı ve kolesterolün doğal ilacı! Zen Sağlık Köşesi 0 06 Haziran 2014 22:05
Sıcak Havaların Kurtarıcısı: Keten Kralice Ah Kadınlar 0 12 Mayıs 2009 10:37