IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Nisan 2019, 10:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Suçluluk Psikolojisi Nedir?




Suçluluk psikolojisi kavramının sınırları kesin olarak çizilememiştir. Bu psikoloji dalı, daha çok ceza kovuşturmasının, yargıcın, tanıkların ve tanık ifadelerinin psikolojisi uğraşırsa da, dar anlamda suçlunun ruhsal hayatını, suçluluk eylemlerinin koşullarını ve motiflerini araştırır. Metod açısından üç yol izler: Olağanüstü suçların ya da suçlunun ruhsal hayatını, suçluluk eylemlerinin koşullarını ve motiflerini araştırır. Metod açısından üç yol izler: Olağanüstü suçların ya da suçluların tanımlanması araştırılması; suçların yaşa, cinsiyete, mevsimlere, alkol tüketimine göre rakam bakımından ilişkilerinin gösterilmesi; genellemeye elverişli sayıda biyolojik ve sosyolojik açılardan genişliğine araştırılması. Suçluluk psikolojisinin sonuçları, hükümlerin verilmesi, cezaların yerine getirilmesi, suçlunun toplum organizmasına yeniden katılma ve suçluluğun genel analizi bakımından önemlidir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Suçluluk psikolojisine göre suçluluğun nedenleri, birinci planda kalıtım yolu ile gelen koşullardır. Ya da çevrenin etkileri daha önemli demektir. Zamanımızda bu sorunun aydınlanması pek önemli sayılmamaktadır.

Çünkü birçok belirgin durumlarda her iki unsurun da rol oynadığı anlaşılmıştır. Ayrıca, gerek doğal yönsemelerin, gerekse çevrenin bu türlü eylemlerde pek önemli olmadığı, suç işlemeye götüren başka nedenlerin bulunduğu görüşü de egemendir. Bundan dolayı suçluluk psikolojisi, suçluluğun nedenlerinden değil de, daha çok suç olmayı kolaylaştıran faktörlerden ve koşullardan söz eder (bazı psikopati halleri, başıboşluk, aile düzeninin bozulması, Çalışma koşullarının çürüklüğü, toplumsal durumun bozukluğu gibi). Bir suç, kural olarak tek bir faktörün etkisine bağlanamaz; çok zaman bununla ilgili birçok motifler vardır.

Bazı çocuk suçlarının, suçluluk psikoloji temellerine dayanmaktan çok daha derinde yatan psikolojik olgular çerçevesinde daha iyi anlaşılabileceğini burada belirtmek gerekir. Çünkü bunlar, çoğu zaman gelişme bozuklukları ile ilgili birçok belirtiden bir tanesidir. Bunun için eğitim, cezalandırmadan daha etkilidir. Modern gençlik suçları bilgisi bu ilkeyi elden geldiği kadar dikkate almaya çalışır.

kaynak:.reitix.com

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
makaleleri, psikolojisi, saglık, sucluluk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gelişim Psikolojisi Nedir? PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 26 Ekim 2014 09:59
Gelişim Psikolojisi Nedir? Rhytia Felsefe 0 14 Haziran 2012 22:30
Kitle Psikolojisi Nedir? Sır Felsefe 0 25 Nisan 2011 16:23
Aldatma Psikolojisi Nedir? Sır Felsefe 0 25 Nisan 2011 16:22