IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Beatrice

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ocak 2020, 14:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uyanıklık İçin Özelleştirilmiş Kafein Algoritması




Kafein, uyku yoksunluğunun etkilerini önlemek için en çok tüketilen uyarıcıdır. Bununla birlikte güvenli ve en etkin olması için doğru miktarda, doğru zamanda tüketilmesi gerekir.

Yakın zamanda, günün istenen saatinde uyanıklığı güvenli bir şekilde en üst seviyeye çıkarmak için, otomatik olarak optimum kafein tüketimi için rehberlik sağlayan bir algoritma geliştirildi. Bununla birlikte, araştırma ve program planlayıcı topluluklarda yararlı olması için, bu özellik, kullanıcıların farklı uyku/uyanıklık ve kafein programlarının uyanıklık üzerindeki etkilerini karşılaştırabilecekleri bir Web sunucusu üzerinden, ücretsiz olarak kullanabilir hale getirildi.

Araştırmacılar, daha önce geliştirilen açık erişimli Web aracı 2B-Alert Web'i otomatik kafein rehberlik algoritmasını kullanarak genişlettiler. Spesifik olarak, bu versiyonda kullanıcıların bir uyku/uyanıklık programında arzulanan pik uyanıklık sürelerini, istenen minimum uyanıklık seviyesini ve maksimum tolere edilebilir günlük kafein alımını (~1500 mg) girmelerine izin verdiler. Araç, kullanıcı tanımlı kısıtlamaları yerine getirirken, istenen zamanlarda pik uyanıklık seviyelerine ulaşmak için en uygun kafein dozlarını (zamanlama ve miktar) sağladı. Ayrıca, kafein rehberliği ile birlikte bir tabloya aktarılabilen ilgili psikomotor uyarı testi uyarılma tahminlerini de gösteriyordu.

Yeni Model ile %40 İyileşme Mümkün
Araştırmacılar, 2B-Alert Web 2.0 kafein tüketim rehberini, çoklu uyku yoksunluğu ve vardiyalı çalışma senaryoları için ABD Ordusu rehberleriyle karşılaştırdılar ve ortalama %40'lık bir iyileşme gözlemlediler. Yeni model, %40 daha az kafein gerektiren veya %40 daha fazla uyanıklık gerektiren çözümler önerdi.

Araştırmacılar bu ilave yetenek sayesinde, 2B-Alert Web 2.0’ın, kullanıcıların uyku/uyanıklık ve kafein programlarının bir fonksiyonu olarak "ortalama" bir bireyin uyanıklığını tahmin etmeyi ve otomatik olarak en uygun kafein dozlarını sağladığını belirttiler. Ayrıca, istenilen zamanlarda en yüksek uyanıklığı elde etmek için otomatik olarak en uygun kafein dozlarını (zamanlama ve miktar) elde ettiğini aktardılar. Aşırı kafein tüketimini önlerken, uyanıklığı en üst düzeye çıkarmak için etkili stratejiler tasarlamak için ilk kantitatif kafein optimizasyon aracını ortaya koyduklarını vurguladılar.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
uyanıklık için özelleştirilmiş kafein algoritması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Videolarda Yüz Değiştirme İşlemlerini Anında Tespit Etmek İçin Yeni Bir Yapay Zeka Algoritması Geliştirdi UzmaN Teknoloji Dünyasından Son Haberler 0 12 Nisan 2018 08:57
Kız tavlama Algoritması Rhytia Ah Erkekler 1 21 Nisan 2014 15:26
Taşırma Algoritması Liaaa Ödev ve Tezler 0 23 Mart 2012 17:39
Rüya ile Uyanıklık Kalemzede Felsefe 0 23 Eylül 2011 01:52