IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mart 2020, 21:24   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
COVID-2019 Kesin Vakada Hasta Odasına Giriş Nasıl Olmalıdır?






COVID-2019 Kesin Vakada Hasta Odasına Giriş Nasıl Olmalıdır?

1-) Hasta odasına girişler sınırlandırılmalı, sadece hastanın bakımından sorumlu olan ve girişi gerekli olan personelin odaya girişine izin verilmelidir, hasta ziyaretçileri yasaklanmalıdır ve refakatçi gerekli ise tek kişi ile kısıtlanmalıdır.

2-) Hasta odasına girişlerde kişisel koruyucu malzemeler (eldiven, önlük (steril olmayan, tercihen sıvı geçirimsiz ve uzun kollu), tıbbi maske, N95/FFP2 maske, yüz koruyucu, gözlük/yüz koruyucu, alkol bazlı el antiseptiğive alkol bazlı hızlı yüzey dezenfektanı)hasta odası girişinde hazır olarak bulundurulmalıdır.

3-) Muayene, tedavi ve kişisel bakım yapan kişiler eldiven, izolasyon önlüğü, gözlük/yüz koruyucu, tıbbi maske kullanmalıdır.Hastanın sekresyonları veya vücut çıkartılarının aerosolizasyonuna neden olabilecek girişim yapılacağında N95/FFP2 maskeveyüz siperliği kullanılmasına özen gösterilmelidir.

4-) Kişisel koruyucu ekipmanlar giyilirken ve çıkartılırken kurallara uygun bir şekilde sırayla giymeye (önlük, maske, gözlük, yüz koruyucusu ve eldiven) ve çıkarmaya (eldiven, gözlük,yüz koruyucu, önlük,maske) dikkat edilmelidir. Özellikle maskenin hasta odasından çıktıktan sonra en son çıkartılması ve sonrasında el hijyeni uygulanması 20ihmal edilmemelidir.

5-) Eldivenin bütünlüğünün bozulduğu, belirgin şekilde kontamine olduğudurumda eldivençıkartılarak, el hijyeni sağlanmalı ve yeni eldiven giyilmelidir.

6-) Aerosolizasyona neden olabilecek işlemler sırasında hasta odasında mutlak ihtiyaç duyulan sağlık personeli dışında kimse olmamasına özen gösterilmelidir. İşlem sırasında kapının kapalı olması sağlanmalı, işlem sonrasında bir süre, giriş-çıkış dahil kapı açık tutulmamalıdır.İlgili işlemler, doğal hava akışı ile yeterince havalandırılan, tercihen negatif basınçlı odalarda yapılmalıdır.

7-) Hastaya temas öncesi ve sonrasındael hiyenine dikkat edilmelidir. Bu amaçla sabun ve su veya alkol bazlı el antiseptiklerikullanılabilir. Eller gözle görülür derecede kirli ise el antiseptikleri yerine mutlaka su ile sabun kullanılmalıdır.

8-) Hasta, tıbbi açıdan önemli bir neden olmadıkça odasından çıkarılmamalı, odadan çıkması gerekli ise tıbbi maske ile transferi yapılmalıdır.

9-) Hasta noninvazivveya invaziv solunum desteği tedavisi altında ise solunum izolasyon önlemlerine uyulmalı ve cerrahi maske yerine N95 maske önerilir.

10-) Hastanın bulunduğu ortam ve çevre temizliğiamacıyla,enfeksiyon kontrol komitelerinin direktifleri doğrultusunda belirlenen kurallara göre temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir.

11-) Hasta çıkartıları ve sekresyonları ile kontamine olan yüzeylerin temizliği“Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde Enfeksiyon Hastalıklarından Korunma Rehberi’ne”uygun olarak sağlanmalıdır.

12-) Hastaodayı boşaltıktan sonra odatemizliği veyer yüzey dezenfeksiyonu yapılır,odanın havalandırılmasınınardından odaya yeni bir hasta alınabilir.

13-) COVID-19 tanısı almış hastaya ölümü sonrasında, otopsi yapan kişiler veya gasilhane çalışanları temasları sırasında kalın eldiven, N95/FFP2 maske, gözlük/yüz koruyucuve önlük kullanmalıdır.

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI


__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
covıd-19 ile ilgili


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
COVID-2019 Kesin Vaka Odasının Özellikleri Neler Olmalıdır? Kalemzede Covid19 Arşiv 0 29 Mart 2020 21:24
COVID-2019 Kesin Vakada Sağlık Personelleri Neler Yapmalıdır? Kalemzede Covid19 Arşiv 0 29 Mart 2020 21:24
COVID-2019 Kesin Vakanın Hastaneye Yatış İşlemleri Nasıl Olur? Kalemzede Covid19 Arşiv 0 29 Mart 2020 21:24
IRCForumlarına Özel: COVID-2019 Olup Olmadığınızı Nasıl Anlarsınız? Kalemzede Serbest Kürsü 0 29 Mart 2020 21:13
COVID-2019 Corona Virüsü İnsanlarda Nasıl Ortaya Çıkıyor? Kalemzede Covid19 Arşiv 0 29 Mart 2020 15:24