IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ocak 2010, 17:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tüylere veda etme zamanı geldi






İstenmeyen tüyleri yok etmenin en modern yolu Lazer epilasyon ile ilgili merak edilenler..


Günümüzde hem kadınların hem de erkeklerin kurtulmak için her yolu denediği istenmeyen tüylerle savaş neredeyse insanlık tarihiyle yaşıt! Sümerlerin cımbız, Arapların ip, Mısırlıların ustura ve balmumuyla savaş açtıkları tüy ve kıllardan, modern insan kalıcı ve ağrısız bir yöntemle kurtuluyor: Lazer epilasyon! Dermatoloji Uzmanı Dr. Fatma Gündüz; modern yaşamın en önemli estetik sorunlarından istenmeyen tüy ve kıların çözümünde başvurulan lazer epilasyon yöntemiyle ilgili merak edilenleri anlattı..
• Yüzyıllardır insanlar estetik kaygılar ile çeşitli arayışlara girmişlerdir. Normalin dışında kıllanma hemen her dönemde önemli sorun olmuştur. Bunun için birçok farklı yöntemler kullanmışlardır. Örneğin; cımbızı ilk kullananlar Sümerlerdir. Araplar bu iş için ipi kullanmışlardır. Eski Mısırlılar ise ustura ve balmumunu tercih etmişlerdir. Romalıların tercihi de cımbız olmuştur. Hatta mağara adamları bile kıllarından kurtulmak için çaba harcamışlardır.
• İnsanoğlunun asırlardır farklı yöntemlerle çare aradığı istenmeyen tüyler günümüzde ise son derece modern yöntemlerle yok ediliyor. Kuşkusuz bu yöntemlerin en etkilisi epilasyondur. Epilasyon; kılların kökü ile birlikte uzaklaştırılması demektir.
• Epilasyon yöntemleri geçici ve kalıcı olarak iki grupta değerlendirilir. Kalıcı kıl kaybına neden olan; günümüzde oldukça popüler, güvenilir ve kullanımı hem uygulayan hem de uygulanan açısından oldukça konforlu bir yöntem olan lazer sistemleridir. İlk kez 1996 yılında FDA onayı ile lazer sistemleri epilasyon amaçlı kullanılmaya başlanmıştır. Lazer epilasyonda ışık enerjisi kullanılarak kıl kökü yıkımı gerçekleştirilmektedir. Burada hedef kıl kökü olduğu için yan etki riski çok azdır.


EPİLASYON ÖNCESİ DOKTOR KONTROLÜ ŞART

• Lazer epilasyona başlamadan önce; kişinin deri tipi, kıl rengi, kıl tipi, kıl yoğunluğu, kıl kalınlığı, hangi bölgeye uygulama yapılacağı ve kişinin hormonal probleminin varlığı değerlendirilmelidir. Bunlar kişinin beklentilerine ne düzeyde cevap verebileceğimiz konusunda bize fikir verir. Uygulama öncesi iyi bir muayene ve öykü alınması gelişebilecek yan etkiler açısından önemlidir. Kişide o anda bir deri enfeksiyonu bulunması, tekrarlayan uçuk öyküsünün olması, ışığa hassasiyet oluşturan hastalığı bulunması ya da buna neden olan bir ilaç kullanması gibi durumların önceden belirlenip buna göre davranılması gerekmektedir. Çünkü amaç her şeyden önce var olan durumu kötüleştirmemektir.


BAŞARILI EPİLASYON İÇİN ALTIN KURALLAR:

- İşlem öncesi kıl köklerinin aynı yaşta olması için en az 3 hafta kıllar kökü ile alınmamalıdır.
- Epilasyon öncesi hassas bölgelere ağrıyı azaltıcı kremler sürülebilir.
- Seanslar 1-3 ay aralarla yapılmaktadır. Bu süre yüzde kısa bacaklarda ise uzundur.
- Lazer epilasyonun başarısı uygulama bölgesi ve uygulama yapılan cihaza göre değişir. Örneğin, alt bacak, koltuk altı, genital bölge ve kollarda başarı daha fazla iken yüz, göğüs arası ve göğüs ucu gibi bölgelerde iyi sonuç almak için daha çok uygulama yapmak gerekebilir.
- İşlem sonrası kızarıklık ve kabarıklık gelişebilir. Ancak bu belirtiler çoğu kez birkaç saatte geçer.
- İçi su dolu kabarcık olmamışsa makyaj yapılabilir. Kabarcık varlığında pansuman yapılmalıdır.
- Hasarlanan kıllar 10-15 gün içinde dökülür.
- Lazer işlemi mutlaka bir doktor gözetiminde yaptırılmalı. Güzellik hepimizin istediği bir şeydir ama önce sağlık gelir!

LAZER EPİLASYON HAKKINDA EN ÇOK MERAK EDİLENLER:

- Hamilelere uygulanır mı?

Bilinen bir risk olmamasına rağmen genel tıp etiği gereği hamilelere uygulanmamaktadır.


- Kaç yaşından itibaren uygulanabilir?

15-16 yaşından itibaren (ergenliğe giriş) uygulanabilir.


- Lazer kanser yapar mı?

Bu soru daha çok koltuk altına uygulandığında meme, genital bölgeye uygulandığında rahim ya da yumurtalık kanserine neden olur mu şeklinde oluyor. Lazer sistemleri, tıpta 40 yıldır uygulanan sistemler. İlk kez göz alanında uygulanmış ve şu anda birçok dalda güvenle kullanılıyor. Kanser ya da başka bir hastalığa neden olduğuna dair bulguya rastlanmamış.


- Lazer sırasında neden gözlük kullanılıyor?

Lazer ışını retina dediğimiz gözün görme hücrelerinin olduğu kısma gelirse körlük riski var. Bu yüzden hem kullanıcı hem de hastanın koruyucu gözlük takması gerekmekte.


- Epilasyondan sonra herhangi bir krem kullanılmalı mı?

İşlemden sonra bir hafta süreyle kişinin nemlendirici kremler ve güneş koruyucu kullanması gelişebilecek yan etkileri önlemeye yardımcı olur.


- Lazer epilasyon erkeklerde kullanılır mı?

Günümüzde lazer epilasyonun konforundan sadece kadınlar değil erkekler de faydalanıyor. Sakal üstü, kulak ve sırt kıllarından kurtulmak isteyenler ya da göğüs kıllarını azaltıp daha doğal görünmek isteyen erkekler de artık kapımızı çalıyor.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etme, geldi, tuylere, tüylere, veda, zamani, zamanı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Veda Zamanı – Eflatundüşler* Vesaire Şairler ve Şiirleri 0 06 Aralık 2014 08:50
Bikiniye Veda Etme Yaşı Belirlendi Liaaa Ah Kadınlar 1 03 Temmuz 2012 14:12
Explorer’a veda zamanı geldi Feronia Ağ, Network ve Networking 1 22 Ocak 2010 18:20
Veda Zamanı.. PeRiLiCe Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 2 12 Kasım 2007 21:14