IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ekim 2011, 10:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Siyah Nokta Temizliği




Karma ya da yağlı cilde sahip olan insanları bir araya toplasak ve “cildinizle ilgili en büyük şikâyetiniz nedir?” diye sorsak, büyük bölümü “siyah noktalar!” diye cevap verecektir. Burun, alın, çeneye yerleşmiş, sinir bozucu noktalardan kurtulmanın çaresi yok mu? Tabii ki var!

Cildinizi Temizleyin!

Şimdi size sabah ve akşam cildinizi temizlemeniz gerektiğini söyleyeceğim ama içinizden “herkes aynı şeyi söylüyor” diyeceksiniz, biliyorum. Ben de size “aklın yolu birdir” sözünü hatırlatacağım. Siyah noktalar; cilt yüzeyine biriken toz, kir, makyaj kalıntılarından meydana gelir. Bu demek oluyor ki cildiniz kirliyse; siyah noktanız olur ve kurtulmak istiyorsanız mutlaka temizlik yapmanız gerekir.
24 saatin sadece 5 dakikanızı yüzünüzü yıkamak için ayıramaz mısınız? Sabah uyandıktan sonra banyoya gidin, temizleme jeliyle yüzünüzü yıkayıp durulayın. Gece uyumadan önce banyoya gidin ve temizleme jeliyle yüzünüzü yıkayıp durulayın. İsterseniz kronometre çalıştırın, kaç dakika sürecek? Özetle, cilt temizliği aksatmayın!

Lifle Ovun!

Cilt temizliği düzene koyduysak sırada zorlu siyah noktaları kökünden kazımak var! Bunun için de doğruca aktara ya da güzellik ürünleri satan bir markete gidip yüz kullanımı için uygun liflerden alın. Her banyoya girdiğinizde siyah nokta olan bölgeleri fazla bastırmadan lifle ovun. Görecekseniz iki üç denemeden sonra siyah noktalardan eser kalmayacaktır.


Ölü Hücreleri Yok Edin!

Lif yapmayı düzene koyduysak şimdi sırada peeling yapmak var. Peeling nedir? Ölü hücreleri cilt yüzeyinden temizleyip, yepyeni hücreleri ortaya çıkarmaktır. Peeling için kozmetik ürünlere dünya kadar para ödemenize de gerek yok! 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı toz şekeri karıştırın. Karışımı; siyah nokta olan bölgelere masaj yaparak yedirin. 15 dakika bekleyin ve durulayın. Haftada 1 kez siyah noktalar kurtulmak için peeling yapmayın unutmayın.

İşte bu kadar! Temizlik, lif ve toz şeker peeling yaparak hem cildinizin sağlığını korursunuz hem de siyah noktalardan tamamen kurtulursunuz.

Arzu Karabulut

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
nokta, siyah, temizliği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kalp Temizliği Difuzyon Genel İslami Konular 1 24 Ekim 2008 14:58
Yüz, Göz Ve Kulak Temizliği VaLerKa Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 06 Aralık 2007 00:03
Cilt temizliği. LuisCode Sağlık Köşesi 0 15 Haziran 2006 15:38