IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Kasım 2014, 08:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ciltteki lekelerle C vitaminiyle savaşın




Özellikle yazın dik gelen güneş ışınlarının ve yaş almanın neden olduğu cilt lekelerine karşı savaşmak için antioksidanlara başvurabilirsiniz. Lekelere karşı en etkili antioksidanlardan biri de, birçok derde deva C vitaminidir
Yaz aylarında güneş ışınları, deniz suyu ve diğer faktörlerin de etkisiyle cildimizde oluşan lekelerden yeni bir mevsime girerken kurtulmak mümkün. Ciltte, güneşten korunmaya yarayan pigmentler vardır. Melanin olarak bilinen pigment üretiminden sorumlu hücrelere melanosit adı verilir ve bu hücreler epidermisteki hücrelerin yüzde 3'ünü oluşturur. Her bir melanosit yaklaşık 36 deri hücresi için melanin üretir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İLERİDE KANSERE DÖNÜŞEBİLİR
Erişkin hayatının ilerleyen her 10 senesinde aktif melanositlerin sayısı tahminen yüzde 10 ile 20 oranında düşüş gösterir. Her 10 yılda bir, pigment üreten hücreler de yüzde 20 oranında seyrelir. Aynı zamanda küçük bölgelerde melanin üretimi artar, bu da yaşlılık lekelerine sebep olur. Cildi korumaya yarayan bağışıklık hücreleri, erişkinlik ve yaşlılık arasında yarıya iner ve hatta güneşe maruz kalan ciltlerde bu sayıda daha da fazla azalma olur. Güneş ışığı, gelişmekte olan hücrelerin genetik materyaline de zarar verir. Mutasyona uğrayan hücreler; yaşlılık lekelerine, anormal koyu renkli güneş lekelerine ve aktinik keratozlara sebep olabilir ki bunların bir bölümü ileride kansere dönüşebilir. Güneş lekeleri ve yaşlılık lekeleriyle savaşmak için yapılması gerekenlerden biri; vücudunuza doğal antioksidan takviyesi yapmaktır. Doğal antioksidan içeren besinleri yiyerek vücudunuzdaki antioksidan düzeyini yükseltebilirsiniz. Cildinizin savunma düzeyini yüzeysel olarak antioksidan uygulayarak da artırabilirsiniz. Muhtemelen serbest radikalleri farklı seviyelerde savunmasız bırakan en az yüz veya bin çeşit antioksidan türü vardır. En etkililerinden biri ise C vitaminidir. Diğer canlılardan farklı olarak insanlar kendi C vitaminini kendileri üretemez; C vitaminini besinlerden elde ederler. C vitamini dokularda uzun süre kalamadığı ve idrarla atıldığı için, sürekli bir kaynağa ihtiyaç vardır.

DİREKT SÜRMEK ÇOK FAYDALI
C vitamini ciltte pek çok farklı iş görür. Epidermiste, derinin alt tabakalarından beş kat daha fazla C vitamini bulunur ve birçok farklı görevi vardır. Su kaybını önler, böylece cildin bariyer fonksiyonunu yerine getirmesini sağlar. Kolajen ve elastin oluşumunda görev alır. Hareketli serbest radikalleri, çok fazla zarar vermelerine olanak tanımadan etkisiz hale getirir. Ayrıca C vitamininin; özellikle yüksek dozlarda uygulandığında ya da E vitamini, güneş koruması ve cildi rahatlatan elementler ile birlikte kullanıldığında güneşin yakıcı ışınlarına karşı koruyucu görev üstlendiğini gösteren güçlü bulgular vardır. Vücudun yiyeceklerden alabileceği C vitamininin bir limiti vardır. Duke ve Wisconsin üniversitelerinde yapılan bir araştırmada 'vücudu es geçerek C vitaminini direkt cilde almak, cildin C vitamini yoğunluğunu 20 kat artırıyor' sonucuna ulaşıldığında; tüm dünyadaki dermatologlar cildin dışarıdan C vitamini ile beslenebileceğinin farkına varmıştır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 20 Mart 2015, 15:06   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ciltteki lekelerle C vitaminiyle savaşın




C vitaminin faydalı olmadığı ne var ki
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
ciltteki, lekelerle, savaşın, vitaminiyle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ciltteki lekeleri yok eden maske Estela Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 21 Temmuz 2013 17:14
C vitaminiyle hastalıktan kaç! Zen Vitaminler 0 25 Şubat 2013 14:01
A Vitaminiyle Sağlıklı Cilt Sevda Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 10 Şubat 2013 17:38
Ciltteki kızarıklıklardan nasıl kurtuluruz Sihir Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 03 Aralık 2011 12:00
Ciltteki Catlaklar Sır Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 10 Mayıs 2010 16:01