IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Kasım 2014, 09:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Masa başında çalışanlar dikkat!




Bilgisayar başında eğilerek çalışma sonucu ortaya çıkan boyun ağrıları, fıtık oluşumunu tetikliyor ve sinirleri baskı altına alıyor. Bu ağrılar dikkate alınmadığı takdirde, bacaklarda güçsüzlük ve hatta idrar kaçırmaya varan sağlık problemlerine yol açıyor.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hasan Doğan, hareketsiz yaşamın, masa başında eğilerek çalışanların, boyun ağrıları yaşadığına dikkat çekerek, bu ağrıları hafife almamaları gerektiğini söyledi.

Boyun ağrılarının geçirilmesi için bilinçsizce yapılan hareketlerin boyun fıtığına sebep olduğunu, bu fıtığın sinirleri baskı altına alarak, kol ve bacaklarda güçsüzlük,ellerde uyuşma karıncalanma, hareket kısıtlılığı hatta idrar kaçırmaya varan sorunlar yarattığını belirtti.

Op. Dr. Doğan; "Microcerrahi ve ameliyatlarla giderilmeye çalışılan, iş rutininde tekrarlanma olasılığı yüksek olan ofis hastalıklarından kurtulmak için ilaç ve cerrahi yöntemlerin dışında, ağrıya neden olan hasar görmüş dokuların, bedenin kendi kendini iyileştirme mekanizmasını harekete geçiren doğal ve kalıcı tedavi yöntemi olan Proloterapi ile iyileştirmek mümkündür" dedi.

Her üç kişiden birinin boyun ağrısı yaşadığı günümüzde, yanlış duruş şekli ve hareketsiz yaşamın tetiklediği fıtık hastalığından, vücudun kendi kendini iyileştirme mekanizmasını harekete geçirerek kalıcı olarak tedavi sağlayan proloterapi ile kurtulmanın mümkün olduğunu söyleyen Doğan, "Bir pozisyonda en fazla 20 dakika durduktan sonra iki dakika kadar işe ara vermek ya da başka bir işle ilgilenmek daha doğru olacaktır. Bu sürede sıkışmaya maruz kalan sinirler ve damarlara rahatlama şansı vermiş oluruz" dedi.

Masa başında bilgisayar karşısında oturarak çalışan kişilerin, hareketsiz kaldıkları için şekil bozuklukları yaşadığını, bel ağrıları, omurgada eğrilik gibi rahatsızlıklar oluştuğunu belirtti. Bel ve sırt ağrılarının, yanlış tedavi ve ilaçlar sonucu sıklıkla tekrarlanabildiğini vurgularken, rahatsızlıkların nüksetmemesi için önleyici ve kalıcı tedavi olan Proloterapi yöntemini tavsiye etti.

Proloterapi Yöntemi ile ağrıya neden olan; zayıflamış, yıpranmış bağ ve dokuların güçlendirildiğini, tekrar eski haline getirildiğini, vücudun kendi kendini iyileştirme mekanizmasının harekete geçirildiğini belirtti.

TEDAVİ NASIL UYGULANIYOR?

Proloterapi'nin yenileme ve onarma anlamına geldiğini söyleyen Doğan, 1930 yıllardan günümüze kadar uygulanan Proloterapi'nin özellikle ligamentöz (eklem, kas, iskelet ve bağ doku) problemlerde başarıyla uygulanan bir tedavi metodu olduğunu söyledi.

Dr. Hasan Doğan, önleyici ve doğal bir tedavi yöntemi olan Proloterapi'yi şöyle anlattı; "Hasarlı dokuya enjekte edilen ve özel bir içeriğe sahip olan Proliferant solisyon, ağrının kaynağı olan hasarlı bölgede vücudun tamirci hücrelerini aktif hale getirir. Vücudun kendi kendini iyileştirme sistemini devreye sokan bu yöntem sayesinde doğal bir tedavi uygulanmış olur. Proloterapi; zayıflamış ve eski işlevselliğini kaybetmiş eklemleri, kıkırdakları, ligamentleri, kasları ve tendonları güçlendirerek tekrar eski sağlıklı ve güçlü haline getirir ve onarır. Özel bir içeriğe sahip olan Proliferant solisyonunun hasarlı bölgelere enjekte edilmesiyle vücudun artık unuttuğu ve ağrıya neden olan bölgeleri tekrar uyarılarak, bu bölgelerde geçici inflamasyon sağlanarak hasarlı doku üzerinde bir uyarı oluşturulur ve böylece vücut hızla iyileştirici hücrelerin bu bölgeye gelmesini sağlayarak ağrının kaynağı olan hasarlı dokular onarılır ve yenilenir. Bu tedavi ile ağırları ilaç yada cerrahi operasyon ile geçirmek yerine kaynağından yok edilerek, vücut kendi kendini iyileştirmiş olur" açıklamasında bulundu.

Alıntıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 20 Mart 2015, 15:04   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Masa başında çalışanlar dikkat!




Aynı dert başımda çok zor :s

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
başında, Çalışanlar, dikkat, masa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rüyada Masa Başında Çalışmak xena Rüya Tabirleri 0 28 Mayıs 2014 13:30
Erkekler Masa Başında Gerçirdiğiniz Zamana Dikkat Edin! xena Erkek Sağlığı 0 16 Mayıs 2014 15:45
Masa başında çalışanlar dikkat! Violent Sağlıklı Bakım Önerileri 0 17 Nisan 2014 19:48
Gün boyu masa başında oturanlar ne yapmalı? Zen Sağlık Köşesi 0 07 Haziran 2013 11:26
Masa başında çalışanlar dikkat! CariSma Haber Arşivi 0 20 Mart 2007 11:20