IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Nisan 2018, 02:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Onkologların Asla Yemediği 8 Besin





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kansere yol açabilecek besinlerle ilgili her gün farklı bir öğüt alıyoruz. Ama bunca bilgi kirliliği içinde kimini önemsemiyoruz, çoğunu da unutuyoruz. Reader’s Digest bu yiyeceklerden hangisinin gerçekten risk taşıdığını konunun uzmanlarına sormuş. İşte cevaplar:

1. İşlenmiş etler


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı açıklamaya göre işlenmiş etler, kanser riski söz konusu olduğunda sigara içmekle neredeyse aynı oranda risk taşıyor. Örgütün kesinlikle yenmemeli listesindekilere baktığımızda, sosis, domuz eti ve salam gibi kolon kanseri riskini arttıran işlenmiş etler yer alıyor. Her gün 50 gram işlenmiş et yemek (bu günde 2 dilim salama karşılık geliyor) kolon kanserine yakalanma riskini %18 oranında arttırıyor. Sorun sadece etin kendisinden kaynaklanmıyor, asıl mesele etin işlenme şekliyle ilgili. Tütsüleme, kurutma, tuzlama veya eklenen katkı maddeleri çok zararlı.

2. Mikrodalga fırında patlamış mısır


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mikrodalgada yapılan patlamış mısır, suni yağ ile doludur. Pişerken içinde oluşan dumanı akciğer kanserine sebep olan toksik bir bileşen (diasetil) içerir. Bir yağ bombası olarak da bilinen diasetil, patlamış mısıra yağlı tadını ve aromasını veren maddedir.

3. Çiftlik somonu


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kuşkusuz çiftlik somonu, doğal ortamında avlanan somondan daha ucuz ancak kansere sebep olan birtakım atıkları içeriyor. Bu sebeple deniz somonu tercih edin ve onu kalp dostu zeytin yağ ile fırında pişirin. Sağlıklı yağlar olarak bilinen omega-3 yağ asitleri açısından oldukça zengin olan somonu beslenme listenize mutlaka ekleyin.

4. Kömürleşmiş etler


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çok yüksek derece ateşte ve kızgın yağ içerisinde pişirilen etler, kansere sebebiyet veren heterosiklik aromatik aminler ve kanserojen olan polisiklik aromatik hidrokarbonlar içerir. Bazı uzmanlar, kırmızı etten tamamen uzak durmamızı, sadece protein içeren bitkisel gıdaları ve balık tüketmemiz gerektiğini söylüyor. Dünya Sağlık Örgütü işlenmemiş kırmızı etin de kansere yol açabileceğini doğruluyor. Uzmanlar, “Az oranda kırmızı et yiyin, yerken de çok dikkatli bir şekilde pişirin” uyarısında bulunuyor.

5. Yapay tatlandırıcılar


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Uzmanlar yapay tatlandırıcıları, taşıdıkları potansiyel kanser riskinden ötürü evde bulundurmamamız gerektiğinin altını çiziyor. Araştırmalar pek çok yapay tatlandırıcının içinde bulunan birtakım maddelerin üzerindeki çalışmaların halen devam ettiğini, bulgular netleşene kadar daha doğal olanı kullanmanın doğru olduğunu belirtiyorlar.

6. Aşırı alkol tüketimi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Araştırmalar gösteriyor ki, yüksek oranda alkol tüketimi kanser riskini arttırıyor. Alkol tüketimi ile akciğer, meme ve kolon kanserlerinin ortaya çıkması arasında önemli bağlantılar var. Pek çok çalışma alkol tüketimi ile pankreas, yumurtalık, prostat, mide, rahim, mesane ve rahim kanserleri ile arasında ayrıca bir ilişki olduğunu gösteriyor.

7. Trans yağlar


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Katı yağların içine sıvı yağ koyarak hidrojenasyon denilen bir işlemle oluşturulan trans yağlar, gıdanın raf ömrünü uzatma özelliğine sahip olduğu için sıkça kullanılıyor. Bisküvilerden margarinlere, şekerlemelerden salata soslarına kadar pek çok gıdada karşımıza çıkıyor. Ama sağlığınız için trans yağ içeren tüm yiyeceklerden uzak durmanız gerekiyor. Hem kanser riski taşıyorlar hem de çok hızlı kilo almaya sebep oluyorlar.

8. Bagel ve simitler


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bagel ve simitler, oldukça lezzetli ancak kan şekerinizi artıran beyaz gıdalar arasında yer alıyor. Yüksek glisemik indeksli gıdalar tüketmek (ki bunlar kan şekerini aniden çıkaran gıdalardır) akciğer kanser riskini arttırma riskini taşıyor. Beyaz ekmek, simit, mısır gevreği ve patlamış mısır gibi gıdalar yerine düşük glisemik indeksli esmer pirinç, tam tahıllı ekmek ve yulaf ezmesi gibi gıdalar tercih edin.

__________________
Kuşlar , Ağaçlar , Böcekler .. La La La La Laaaa
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
onkolog, onkologlarneyer, uzakdurulmasıgerekenbesinler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Besin Zinciri Ve Besin Ağı Nedir - Besin Zinciri Ve Besin Ağı PySSyCaT Vitaminler 0 25 Ocak 2015 14:47
Besin Ağı PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 25 Eylül 2014 22:37
Hamburger yemediği için işten atıldı ama... Kalemzede Esrarengiz Olaylar 0 26 Mart 2012 07:27