IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Eylül 2019, 23:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ayak Tabanı Siğilleri İçin Doğal Çareler





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Siğil, insan papilloma virüsü (HPV) denilen bir virüse bağlı olarak ortaya çıkan zararsız ve kanserli olmayan büyümedir. Bu virüs insan vücuduna derideki kesikler ve yaralar aracılığıyla girer. Siğil, ayakların tabanında genellikle baskı noktalarında gelişir. Bu baskı noktaları ayak topuklarını ve ayak parmaklarının köklerini de içerir. Ayak tabanı siğilleri ciddi sağlık sorunlarına sebep olmazlar ama genellikle ağrı vericidirler. Yaklaşık 100 insan papilloma virüsü (HPV) tipi vardır. Bu HPV’ler el parmaklarındaki, ellerdeki ve ayaklardaki siğillerin ve genital siğillerin sorumlusudur. Ayak tabanı siğillerine sebep olan virüs, duş zeminleri ve halka açık havuzlar gibi sıcak ve nemli ortamlarda gelişir ve ancak kişi siğilli deri veya kanla temas ettiğinde bulaşıcıdır.

Bazı insanların HPV ile savaşmak için güçlü bir bağışıklık sistemleri vardır. Farklı insanların HPV saldırısına karşı farklı tepki vermesinin sebebi budur. Ayak tabanı siğilleri genellikle tedavi gerektirmezler. Fakat bazıları ağrılıdır, yürürken çok ağrı verici olabilir ve tedavi edilmeleri gerekir. Derideki kesikler ve sıyrıklar ayak tabanı siğillerine sebep olabilir, zayıf bağışıklık sistemi de gelişmesine yol açabilir. Çocuklar ve ergenler ayak tabanı siğillerine karşı daha az dirençlidirler.

Doğal Çareler

Bazen siğiller oldukça ağrılı olurlar ve bazı ev yöntemleri gerçekten bunları iyileştirebilir. Fakat ayak tabanı siğillerinin iyileşmesi biraz zaman alır.

Elma Sirkesi

Elma sirkesi kolayca temin edilebilir ve ayak tabanı siğillerinin tedavisinde kullanılabilir. Tedavi için elma sirkesi, vazelin, tıbbi yapıştırıcı bant ve bir parça pamuk gereklidir. Vazelin siğile ve etrafındaki etkilenmemiş bölgeye uygulanmalıdır. Elma sirkesi pamuğa dökülür ve siğile uygulanır. -Elma sirkesi uygulaması başlangıçta epey ağrı verici olabilir.- Pamuk siğile bastırılır ve tıbbi yapıştırıcı bant kullanılarak siğilin etrafı sarılır. Bir gece bekletilir. Etkileri hemen görülmez, birkaç gün ve hatta hafta alabilir. Sonuçlar kişiden kişiye değişir.

Salisilik asit

Salisilik asit bitkilerde bulunur, lokal deri tedavilerinde kullanılır. Salisilik asit boya, krem, yakı veya bant gibi çeşitli şekillerde mevcuttur. Salisilik asidi uygulamadan önce ayaklar ılık suya sokulur, böylece deri yumuşar ve ilacı kolayca emebilir. Salisilik asit derinin etkilenmemiş diğer kısımlarına değmemelidir. Salisilik asit siğil fırçalama ile uzaklaştırılabilecek yumuşaklığa gelene kadar gece boyunca uygulanır. Siğil, pomza taşı veya ayak törpüsü kullanılarak fırçalanır. Pomza taşı veya ayak törpüsü başka fırçalamalarda yeniden kullanılmamalıdır, siğiliniz iyileştiğinde atılması tavsiye edilir.

Hint yağı

Hint yağı lapa oluşturmak için karbonat ile karıştırılmalıdır. Karışımı siğile uygulamalı ve tıbbi yapıştırıcı ile kapatılarak bir gece bekletilmelidir. Siğil yumuşadığında ve ağrı azaldığında fırçalanarak temizlenmelidir.

Aloe Vera

Aloe Vera jeli ciltle ilgili herhangi bir problem için rahatlatıcı bir jeldir. Aloe Vera ayrıca ayak tabanı siğillerinin tedavisinde kullanılabilir. Aloe Vera jeli ayak tabanı siğillerine uygulanır ve siğilin her gün fırçalanması gerekir.

Ayak tabanı siğilleri yürürken oldukça ağrı verici olabilirler ve aşağıdaki noktalara dikkat edildiğinde önlenebilirler:

Kumsallar hariç ıslak yüzeylerde çıplak ayakla yürümekten kaçının.
Ayakları kuru ve temiz tutun ve çorapları her gün değiştirin.
Vücudunuzdaki deri büyümelerini görmezlikten gelmeyin ve derhal bir ayak hastalıkları uzmanı ile temasa geçin.
Bunlar ağrılı ayak tabanı siğillerini uzaklaştırmak için birkaç ipucu. Ağrılı ayak tabanı siğilleri doğal tedavilerle iyileştirilebilir, Öte yandan siğillerin genelde tedaviye ihtiyacı yoktur, kendi kendilerine yok olurlar.
Alıntı..

__________________
Herşey yoLunda.. Ben Hariç..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sigil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Siğilleri anında geçiren doğal yöntemler Sanem Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 1 05 Nisan 2018 00:29
Ayak mantarına doğal tedavi Tufan Sağlık Köşesi 0 22 Haziran 2015 00:15
Doğal ayak bakımı nasıl yapılır? Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 27 Mayıs 2013 22:33
Ayak sağlığını korumak -Ayak bakımının önemi -Ayak hijyeni Sevda Sağlıklı Bakım Önerileri 0 28 Aralık 2012 12:32
Ter Kokusu ve Ayak Kokusu İçin Doğal Çözüm YapraK Sağlık Köşesi 0 28 Eylül 2009 18:57