IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 28 Kasım 2014, 20:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Biz Beyrut’un Soğuk Bir Sokağıyız – Bilal CAN




Biz Beyrut’un Soğuk Bir Sokağıyız. Alem bizimle fitleşir, elimiz alışıktır sapana ve de taşa. Bizi ismimizle yargılarlar. İsmimize laf yetiştirmeye çalışarak bir ‘’o’’ ile bitirerek anımsarlar. Biz alnı karışlanacak ve yüreği sızlatılacak kadar katışıksızızdır. Boncuk boncuk terleyen alınlarımızla emeğin ve kutsallığın hakkını en iyi ödeyenleriz. Biz bir şehir gibiyiz. İlkin köy, sonra kaza, ardından metropollere ulaşan. Yoluz. Suyuz. Uykusuz ve çıplağız.

Bizi uyurken izler melekler. Elimize bulaşmış islerle adaşız, yaralarıyla işçi. Sesimizin tınısından kaçan kargalara aldırmadan bağıra bağıra söyleriz türkülerimizi. Beyaz giymişse şayet şarkımızdaki güzel; söz olmaması için susarız, siyahı da yakıştırırız toz olmaması için en tiz sesimizle bir rüzgâra kaptırırız hüznümüzü. Bir gemi demirler o zaman limansız sevmelerimize. Bir ceylan iner suya, kurşunlar susar, susar elbette, yüreğimizi önüne siper ettiğimiz iyiliklerin tınısını içimize hapsederiz sevdiğimizle birlikte.

En gür rüyamızdır yetim kalan çocukların ellerinden tutup uçurtmalar uçurtmak. Bu yüzden Filistinli bir ananın yüreğiyle eşdeğerdir sancılarımız. Beklememiz bu yüzdendir, silahlara veda, elveda, sus gönlüm bu derde deva Allah’tandır.

Biz yüzü yarılmış, kaşı patlak, dudağı yamulmuş bir kavgada yüreğindeki aşkı narkoz olarak kullananlardanız. İsimlerimizle bilinir, kavgalarımızla yayılırız. Bizi bilmeyen ölsün, en müstakil hanemize bir ezberdir kurduğumuz hayaller ve beklediğimiz günler kadar kutsaldır evimize götürdüğümüz bir parça ekmek ve dolu hüzünler.

Bizi hüznümüzle yargılayın. Pencere kenarında bir sigara boşluğunda vurun kalbimizden. Bize bu yaraşır, en çok da bu yakışır. Kalbimizden vuruluruz. Aşkla vuruluruz, acıyla vuruluruz, haksızlıkla vuruluruz, vurgunla vuruluruz. Vurulduğumuz bilumum şeyler bizi yenik kılar. Yenilgimizle oturur gurur duyarız.

Yeniden yenilmemek için yenilgilerimizi katık ederiz çocuklarımıza, vurulduk deriz mesela bir kavgada kahpece, vurulduk yanağı bir gül gamzesi olan sevgiliden, vurulduk Ankara’da Ankara Üniversitesi’nin giriş kapısına bakan Keçiören otobüslerine binerken, gördüğümüzden vurulduk, ‘’türbanlılar ve köpekler giremez’’ leri duyunca vurulduk… Kalbimiz kalbura dönünce anladık. Yenilgilerin bileşimi bir yengi eder mi diye, sağ tarafımıza yatıp üç kulhu ile bir elhamd ile üfleyip kalbimize uyuduk.

Yeniden yenilmemek için yenilgilerimizi katık ederiz çocuklarımıza, vurulduk deriz mesela bir kavgada kahpece, vurulduk yanağı bir gül gamzesi olan sevgiliden, vurulduk Ankara’da Ankara Üniversitesi’nin giriş kapısına bakan Keçiören otobüslerine binerken, gördüğümüzden vurulduk, ‘’türbanlılar ve köpekler giremez’’ leri duyunca vurulduk… Kalbimiz kalbura dönünce anladık. Yenilgilerin bileşimi bir yengi eder mi diye, sağ tarafımıza yatıp üç kulhu ile bir elhamd ile üfleyip kalbimize uyuduk.

Bizden giden öyle kolay gitmez, giderse bir şahitimiz eksilir ateşimizden. Ateşimiz gök, güneş, su, bahar, iklim yediveren, savaş, barış… Ölüme tümleç diye bekletiriz, güneş yanığı yüzlerimizi bir dağa yaslayıp en hüzünlü yanımızla gömülürüz kimsesizliğimize. Bize bakmayan kuşlara bakması için böleriz simidimizi. Çayımıza katık olur son dal sigarımız. Baktığımız taraf bizimdir. Bizimse o zaman korkusuzca atılırız mekâna. Mekân bizim, çöplük bizim, sokaklar bizim, güneş, ay, yıldızlar. Her şeyin sahibinden yüreklerimiz birbirimizin.

Biz bir sokağın çıkmazıyız. Bize gelip takılanlara açarız soframızı. Duvarlarda asılı duran kilimlerimizle doğduğumuz yer kokarız, soluduğumuz hava. Bir teneffüs vaktinde yoklar kalbimizi yokluk pahasına biriktirdiklerimiz. Babalarımızın azarları kulağımızda acısıyla durur, annemizin şefkatli sözleri barınağımız olur, ağabeylerimiz ile böbürlenir, bileklerimizle gücümüzü gösteririz.

Biz Beyrut’un ve dünyanın soğuk bir sokağıyız, ısınmak için yaktığımız kara lastikler bizi zencileştirir. Esmer yanımızla her gün dirilir ve ölürüz. Öldüğümüz gecelerde bir leyl rüyasına kapılır ellerimiz. Dirildiğimiz sabahlarda kaldırım taşlarına yazarız sözlerimizi. Ölünce cesaretimiz gibi doğulu sancılar çekip biz gibi koksun diye sokakları adımlarız. Burası bizimdir. Bizim kalacak. Bu böyle biline.

__________________
Yürürken başımın yerde olması sizi rahatsız etmesin.Benim tek derdim; yere düşen edebinize takılmamak..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beyrut’un, bilal, bîr, biz, soĞuk, sokağıyız,


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ezginin Günlüğü – Beyrut Lcia D, E, F, G 0 04 Eylül 2014 19:48
Volkan Konak - Soğuk Soğuk Akayi Amelia U, Ü, V, Y, Z 0 24 Mayıs 2014 23:11
Beyrut Muharebesi 1912 efLatun Tarih 0 01 Haziran 2012 21:44