IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Haziran 2019, 16:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şairler hakkında ilginç bilgiler




Şiirler içerisinde coşku, heyecan, duygusallık, güzellik, imge, çağrışım vb. temaları işleyen ritimli sözlerle, zengin sembollerle yazılan bir edebi anlatım biçimidir. Bugün sevgililere söylenilen, anmak için, ders vermek için vs. gibi konularda yazılan şiirler ve bunları yazan ozanlar hakkında derlediğim ilginç bilgiler

Dünya da en popüler olarak kullanılan şiir türlerinden birisi Haiku' dur. Japonya
kökenli bir şiir türü olan Haiku ayrıca dünyanın en kısa şiir türü sayılır. Japon Haiku'ları çoğunlukla 5-7-5 ölçülü üçlü kelime öbeklerinden oluşup kelimeler sütun halinde yan yana sıralanır.

Şuana kadar en uzun yazılmış şiir Mahabharata' dır. İçerisinde 1.8 milyon kelime içeren Mahabharata en uzun yazılmış şiirdir.


Tarihi kayıtlara göre, eseri en çok satılan üç şair Shakespeare, Lao Tzu ve Halil Cibran' dır.

Ozan kelimesi türkçe (Oz/Uz) kökünden türemiştir. Ozmak (önde gitmek, şarkı söylemek) fiilini içerir. Kendilerine saygı duyulduğu için hep önde otururlar. Uzmanlık bildiren Uz sözcüğüyle de yakından ilgilidir. Pek çok halk ozanının, aşığın ve dervişin isminde yer alan Emre sözcüğünün (örneğin, Yunus Emre, Taptuk Emre) Türkçede "Aşık" anlamına geldiği dibilim açısından kesinleşmiş durumdadır. Bu kelimenin İmre kavramı ile bağlantılı olduğu kabul edilmektedir. Türk-Moğol dil bütününde ilaç, ağız, dişilik, işaret bildiren (Am/Em/İm) kökünden türeyen Amramak/Emremek/İmremek fiili aşık olmak demektir ve Emre kelimesi de aşık manası taşır. Amrağ/Amra/Emre dönüşümüne uğramıştır. Anadolu'da "imremek" ve "imrenmek" fiilleri bir şeyi çok sevmek, gıpta etmek, aşırı istek duymak manaları taşır.


Ford şirketi şair Marianne Moore ' a yeni araba modelleri için isim önermesini istemiştir. Şairin isim önerilerinden birisi "Mongoose Civique" dir. Mongoose: Firavun Faresi Civique: Yurttaşlık Görevi

"Plakkopytrixophylisperambulantiobatrix" adında G.K Chesterton tarafından yazılmış bir şiir vardır. Acaba isim düşünürken nasıl bir mantık kurdu.

Ahmet Haşim hayatı boyunca dostu Yakup Kadri ile ezeli rakibi Yahya Kemal yüzünden bozuşmuş hatta ona bir düello davetiyesi göndermişti. Ona göre kendisi 'iri ve yağlı bedeni üzerinde duran koca kafası kısacık boynu ve yüzündeki yara iziyle bir ucubeyi andıran çirkin sesli zavallı bir adamdı' ve kendisinde zerre bulunmadığı düşündüğü bu güzellikten de bu nedenle nefret ederdi.


Orhan Veli Kanık’ın bazı şiirlerinde, oluşturmaya çalıştığı yeni tarzla ilgili acemiliği ortaya çıkar. Bu şiirlerde mısralar yan yana yazılınca bir nesir oluşur.


Cemal Süreya ilkokulda bir dergi çıkarmaya karar verdi. Ancak baskı makinelerinin azlığı, var olanların kalitesizliği buna mani oluyordu. Ama yine de yılmadı, sıkı dostu Altan Günalp ile birlikte elle yazılarını yazdığı, resimlerini çizdiği okul dergisini çıkardı. Derginin en sıkı takipçileri ona hayran olan okuldaki kız arkadaşlarıydı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Haziran 2019, 21:30   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Şairler hakkında ilginç bilgiler




Ahmet ARİF tek şiir kitabını 12 yılda çıkardı ve onlarca baskı yaptı. Şair olmak zor iş şair olmak kadar sabırlı ve azimli de olmak gerekir, umutdan ve şiirden vazgeçmemek gerekir. Yukarıda ki örnekler bizlere bunun kanıtı

__________________
𝔰𝔦𝔫𝔠𝔢 շօօՅ 𝓑𝔂 𝓖𝓪𝓛𝓪𝓽𝓪𝓢𝓪𝓡𝓪𝔂𝓛𝓲

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

вüℓвüℓℓεя çσк үαη∂ı, güℓℓεя∂ε үαηsıη...
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
şairler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ülkeler hakkında ilginç bilgiler Sanem Genel Paylaşım 0 14 Kasım 2018 10:25
Çin hakkında ilginç bilgiler Desmont Merak Ettikleriniz 0 06 Şubat 2015 20:23
Kar hakkında ilginç bilgiler Desmont Merak Ettikleriniz 0 06 Şubat 2015 20:03
Beynimiz hakkında ilginç bilgiler Desmont Merak Ettikleriniz 0 06 Şubat 2015 20:02
Ormanlar hakkında ilginç bilgiler Lady Genel Paylaşım 0 19 Nisan 2010 09:52