![]() |
Rum Böreği Tarifi Lorlu patlıcan, namı diğer Rum böreği tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Rum Böreği İçin Gereken Malzemeler 250 gram lor peyniri 2 adet patlıcan 2 adet yumurta 1.5 ila 2 yemek kaşığı nişasta Yarım demet dereotu Tuz Toz veya pul biber (Damak tadınıza göre) Kara biber Rum Böreği Nasıl Yapılır? 1. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Daha sonra yaklaşık olarak 1 santimetre kalınlığında verev halkalar şeklinde dilimleyin. 2. Patlıcanın acılığını alması içi bir süre tuzlu suda bekletip. 3. Sudan çıkardığınız patlıcanları kurulayın. 4. Lor peyniri, yumurta, nişasta, dereotu, damak tadınıza göre tuz ve baharatları ilave ederek bir karışım oluşturun. 5. Bu karışımı patlıcanların bir yüzünde yarım küre oluşturacak biçimde şekillendirin. Derin bir tavada iyice ısınan yağda 3-4 dakika kızartın. 6. Kağıt havlu üzerinde yağı alındıktan sonra sıcak servis yapın. Alıntıdır. |
Cevap: Rum Böreği Tarifi Vay gene güzel bir atıştırmalık.. Patlıcanın mevsimi olmaz ya .. :hahah: |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:20. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk