![]() |
Yanık pırasa Yanık pırasa Malzemeler 80 gr pırasa (4 cm boylarında kesilmiş) 50 ml portakal suyu 50 ml limon suyu 5 gr havuç (iri doğranmış) 0,5 gr toz zerdeçal 1 gr nişasta 5 ml zeytinyağı 1 gr deniz tuzu 0,04 gr toz şeker Yapılışı: Sebzeleri hazırlayın: Pırasaları 4 cm boylarında keserek hazırlayın. Havuçları iri olacak şekildedoğrayın. Aromatik pişirme suyu: Bir tencereye portakal suyu, limon suyu, zeytinyağı, zerdeçal, deniz tuzuve toz şekeri ekleyin. Karıştırın. İçine pırasaları ve havuçları yerleştirin. Pırasalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Yanık etki (Karamelizasyon): Pişen pırasaları tavaya alın ve yüksek ateşte, her iki tarafına renk aldırın. Hafif yanık görünümlü, karamelize yüzeyler elde edin. Sos hazırlığı: Tencerede kalan portakal-limon suyunu ve havuçları blender’a alın. Pürüzsüz hale gelene dek çekin. Nişastayı bir miktar soğuk suyla açın ve püreye ilave ederek tekrar blender’dan geçirin. Sos kıvam almalı, parlak ve yoğun yapıda olmalı. Sunum: Servis tabağının altına hazırladığınız sosu yayın. Üzerine yanık pırasaları dizin. Dilerseniz birkaç damla zeytinyağı ve taze otlarla süsleyerek sunumu tamamlayın. Sunum önerisi: Yanık pırasayı, modern tabaklarda fermente yoğurt ya da fırınlanmış tahıllarla tamamlayabilir, vegan menülere dahil edebilirsiniz. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aLinti |
Cevap: Yanık pırasa Farkli |
Cevap: Yanık pırasa Bilmediğim tarifti denemek lazım sağol.. |
Cevap: Yanık pırasa Sanırım bana hiç hitap etmedi. Mercimeğin dibi bile azıcık tutsa onu yiyemiyorum hadi o istemeden oluyor bu bile isteye. Teşekkürler benimle değilsin : ) |
Cevap: Yanık pırasa Pırasalı börek olsada yesek |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:46. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk