![]() |
Yoğurtlu Mantar Mezesi Malzemeler 1 orta boy sogan 1 paket mantar (500gr) Limon suyu 3 diş sarımsak 1 tutam maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber Yarım çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Yarım çay bardağı zeytinyağı Tabanı için; 6 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı Yıkadığımız mantarı kaseye alalım. Renginin kararmaması için limonlu suda yaklaşık 10 dakika bekletelim.Tavaya zeytinyağını alalım, piyazlık doğradığımız soğanı ilave edelim. Küçük küçük doğradığımız sarımsağı da ekleyerek birlikte kavuralım. Soğanlar pembeleştiğinde suyunu süzdüğümüz mantarları ekleyelim ve yaklaşık 10 dk daha birlikte soteleyelim.Mantarlar pişmeye yakın tuz, pul biber, kekik, kırmızı toz biber, karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyip birkaç tur karıştırarak ocaktan alalım. Süzme yoğurdun içine rendelediğimiz sarımsakları ve tuzu ekleyerek karıştıralım. Servis tabağına önce yoğurtlu sosu ardından mantarları alarak servis edelim. Afiyet olsun! [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aLıntı |
Cevap: Yoğurtlu Mantar Mezesi Mantarla pek aram yok ama guzel gorunuyor |
Cevap: Yoğurtlu Mantar Mezesi Güzel meze olur gibi sanki de mantar ile yoğurt zehirleme yapmaz mı |
Cevap: Yoğurtlu Mantar Mezesi Mantar çok severim, denemiştim çok lezzetli bir tarif. |
| Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:33. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk