IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Salatalar Mezeler (https://www.ircforumlari.net/salatalar-mezeler/)
-   -   Patates Garnitür (https://www.ircforumlari.net/salatalar-mezeler/307870-patates-garnitur.html)

YapraK 27 Aralık 2009 02:03

Patates Garnitür
 
Malzemeler

* 4 adet patates (orta boy)
* ½ çay bardağı sızma zeytinyağı (veya karışık baharatlı zeytinyağı)
* ½ çay bardağı limon suyu
* ½ çay kaşığı sarımsak tozu (veya 1 diş döğülmüş sarımsak)
* 1 çay kaşığı çok ince döğülmüş maydanoz



Yapılışı

Patatesleri yıkadıktan sonra tuzlu suda çatlatmadan haşlayın. Kenara alıp biraz soğuttuktan sonra kabuklarını soyun. Her patatesi dilimleri birbirinden ayırmadan lale gibi dörde kesin.

Balıkları servis yaptıktan sonra hazırladığınız patatesleri tabak başına birer tane gelecek tarzda dağıtın.

Bir kapta zeytinyağı limon ve sarmısağı karıştırın. İnce doğranmış maydanozları da ilave edip tekrar karıştırın ve her patatesin üzerine bir çay kaşığı gelecek tarzda dökün.

Bu garnitür ve sos özellikler ızgara veya fırında pişmiş beyza etli iri balıkların yanında çok iyi gider. Aynı sou balıkların üzerine de dökebilirsiniz. Özellikle balıkların yağsız olduğu yumurtlama mevsimlerinde tadını arttırır.

Patatesleri zeytinyağ-limon sosu yerine beşamel sos ile de servis yapabilirsiniz.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:12.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk