11 Ocak 2010, 19:23 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevizli ve Yoğurtlu Ezme Malzeme 2 dilim bayat ekmek 3 yemek kaşığı ceviziçi 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı pul biber tuz Yapılışı Ekmek dilimlerinin kenarlarındaki kabuğu kesip atın, dilimleri çukur bir kaba koyup üzerlerine soğuk su dökün. Beş dakika sonra dilimleri sudan çıkartın, sıkarak suyunu süzün, parmaklarınızla ufalayın. Ceviziçini mutfak robotunda çekin veya havanda dövün. Sarmısakların kabuklarını soyup biraz tuz ile havanda dövün. Ekmek kırıntısı, ceviz, sarmısak, zeytinyağı, yoğurt, limon suyu, domates salçası, biber salçasını birlikte iyice karıştırın. Servis tabağına koyun, üzerine pul biber ekin, birkaç yarım ceviz ve maydanoz ile süsleyip sofraya getirin. Kıvamı koyu olduğu takdirde koyduğunuz yoğurt miktarını artırabilirsiniz. Ceviz yerine fındık veya badem de kullanabilirsiniz. | |
|
Etiketler |
cevizli, ezme, ve, yoĞurtlu, yogurtlu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Cevizli Pazı Ezme | Elysian | Salatalar Mezeler | 0 | 27 Nisan 2014 14:48 |
Diyet Ezme | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 24 Kasım 2012 23:18 |
Havuçlu ezme | Zen | Salatalar Mezeler | 0 | 03 Mart 2012 21:54 |
Yoğurtlu Cevizli Kabak | Zen | Salatalar Mezeler | 0 | 24 Şubat 2012 21:30 |