![]() |
Mercimek Pilaki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler
Mercimek ayıklanır, iyice yıkanıp haşlanır, yumuşamadan kara suyu süzülür. Diğer yanda, kızdırılmış yağda iri kıyılmış sarımsak, küp kesilmiş havuç ve patatesler çevrilir. Yarım haşlanmış mercimeğin üstüne, kavrulmuş malzemeler konup kafi miktarda tuz, şeker ve sıcak su ilave edilerek pişirmeye bırakılır. Mercimek ve patatesler dağılmadan ateşten alınır, içine biraz kıyılmış maydanoz ve nane ilave edilip, tencerede soğumaya bırakılır. Ilınınca servis tabağına alınır. Maydanoz veya mevsimine göre taze nane ile süslenip, üstüne biraz zeytinyağı gezdirildikten sonra servis edilir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:54. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk