![]() |
Ispanaklı Borani Malzeme
Yapılışı Ispanakların yapraklarını dallarından ayırın ve iyice yıkayın. Tuzlu suda 3-4 dk haşladıktan sonra suyunu süzün. Diğer yanda derin bir tavanın içine zeytinyağını koyup üzerine un ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine ılık sütü ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. Beşamel sos kıvamına geldiğinde ıspanakları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 4-5dk kadar kısık ateşte malzemeler kaynaşana kadar pişirin. Daha sonra servis tabağına alın. İlk sıcaklığı gittikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sos için tüm malzemeleri sos tenceresine koyun. 3-4 dk düşük ateşte pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra ocaktan alın. Yoğurdun üzerine gezdirdikten sonra ıspanaklı boraniniz hazır demektir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:51. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk