Yufka Çanağında Nohut Salatası Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler; 3-4 su bardağı haşlanmış nohut 300 gr. konserve mısır 10-12 adet kornişon turşu (isteğe bağlı) 1/2 demet maydanoz ( demet küçük ise bir demette kullanabilirsiniz) 1/2 demet dereotu 1/4 demet taze nane 1/2 demet yeşil soğan tuz zeytinyağı limon suyu nar ekşisi Çanak için: 2 adet yufkadan yaklaşık 12-13 adet kase çıkıyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yapılışı; 2 yufkayı üst üste koyuyoruz. Orta boy çorba kasesinin ağız kısmıyla şekil belirleyip yuvarlak bir şekilde kesiyoruz. Kestiğimiz yufkaları 2 kat olarak kızgın ve bol yağa düzgünce koyuyoruz ve hemen kepçeyle tam ortasını bastırıp kızarana kadar kepçeyi kaldırmıyoruz. Diğer yufkaları da aynı şekilde kızartıp salata için bekletiyoruz. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Önceden haşlandığımız nohuta yeşillikleri doğruyoruz. Daha sonra sosunu da ekleyip servis için yufka kaselerine pay ediyoruz. Afiyet şifa olsun… |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:25. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net