IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 01 Şubat 2015, 21:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İki Renk Humus Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 800 gr nohut
  • 200 gr tahin
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 4 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı su
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1/2 bağ fesleğen
  • 1 avuç çam fıstığı
  • Sumak
  • Kimyon

Yapılışı

Pek çok kişi humusu zor bir yemek diye bilir, oysa birkaç kısa yolla 15 dakikada hazırlanacak, çok karizmatik bir meze. Yapılışında 2 kısa yol var, bunları size sır olarak vermek istiyorum. Birincisi, nohudu haşlamak epey vakit aldığından, haşlanmış konserve nohut kullanmak. İkincisi ise nohudun kabuklarını çıkarma meselesi. Bakın bu çok önemli, iyi bir humusta kabuk olmaz; kabuk, krem gibi olmasına ve acılaşmasına neden olur. Kabukları çıkarmanın en iyi yolu, pirinç yıkama kabını kullanmak. Kabukları eskiden tek tek soyarlarmış, benim yöntemim ise şöyle: Pirinç yıkama kabına nohutları dökün, kabı musluğun altına koyup suyu açın ve elinizle nohutları ovuşturmaya başlayın. Kabuklar su yüzeyine çıkacak, pirinç yıkama deliğinden su aktığı için de kenarda toplanacaktır. Dolayısıyla 800 gr nohutun derileri 1 dakikada soyulmuş olur. Nohut soyma ile alakalı ipucunu videolu olarak püf noktaları bölümünden izleyebilirsiniz.
800 gr nohut, 4 diş sarımsak, 200 gr tahin, ½ çay bardağı su, 1 çay bardağı limon suyu, 4 çorba kaşığı zeytinyağını ve istediğiniz miktarda tuzu mutfak robotuna koyun ve hiç tane kalmayınca kadar karıştırın.
Humusunuz hazırdır. Bu şekilde humus daha sulu ve sos gibi oluyor. Bu klasik humusun yarısını ayırdıktan sonra kalanını fesleğenli yapabilirsiniz ki masanız yeşilin rengiyle şenlensin. Bir tavaya 1 avuç çam fıstığını koyun ve rengi dönene kadar çevirin. ½ bağ fesleğeni havana koyup, rahat ezebilmek bir parça tuz ekleyin; iyice ezin. Ardından tavadaki fıstıkları da ekleyip kabaca dövmeye devam edin. Bu sosu mutfak robotunda kalan humusa iyice yedirin ve robotu tekrar çalıştırın. İki renk humusunuz servise hazır. Klasik humusun üzerine kimyon ve sumak serpmek benim için olmazsa olmaz. Fesleğenli humusa da bir parça zeytinyağı ve birkaç parça çamfıstığı serpebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
humus, renk, tarifi, İki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Humus PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 27 Eylül 2014 11:07
Lübnan Mutfağı'ndan Humus Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 31 Mayıs 2014 11:51
Lübnan Mutfağı'ndan Humus Falafel Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 31 Mayıs 2014 11:36
Humus Tarifi Burce Salatalar Mezeler 0 20 Mayıs 2014 19:24
Patatesli Humus Tarifi Zen Salatalar Mezeler 0 19 Mayıs 2013 00:19