Ilık Bonfileli Salata Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler
Yapılışı Dışarıda biraz yumuşamış olan 2 yaprak milföy hamurunu birbirine yapıştırıp bir dikdörtgen elde edin ve bu dikdörtgeni merdaneyle biraz açıp uzatın. Bu hamuru uzunlamasına 2 eş parçaya bölün. Kesme tahtasına kırmızı biber, kişniş tohumu, çörekotu, tuz dökün ve kestiğiniz parçaları kesme tahtasının üzerinde döndürüp, uzun çubuklar elde edin. 1 tane yumurta sarısı ile çubukları güzelce parlatıp, 220 derece fırında yaklaşık 5-6 dakika güzelce kızarana kadar pişirin. Salata için; 200 gr bonfileyi suyuna yani boyuna ince dilimler halinde kesin ve sonra bir kaba alıp, içine 2 çorba kaşığı pekmez ekleyin. Havanda 1 çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı kişnişi, 1 diş sarımsağı yaklaşık 1 tatlı kaşığı tuz ile dövüp, ardından 1 çorba kaşığı susam da ilave edip bonfileyle iyice karıştırın. Tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup altını yakın. İyice ısınan tavada bonfileleri güzelce pişirin ve ardından tavadan çıkarın. 4 eşit parçaya böldüğünüz 1 şeftaliyi tavaya koyun, ve tavanın içindeki güzellikleri iyice alması için hafif bastırarak pişirin. Yaz mevsimin en güzel yanı da bahçelerdeki, tezgahlardaki taze yeşillikler. 3-4 dal fesleğen, 3-4 dal reyhan,1 bağ roka ve yarım marulu elinizle kabaca doğrayın. Salatanın sosu için; 2 dal fesleğen, 2 dal nane, 2 çorba kaşığı labne peyniri, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım limonun suyu, 2 çorba kaşığı yoğurt, tuz ve karabiberi Valso mutfak doğrayıcısına atın ve güzelce karıştırın. Hazırladığımız sosu yeşilliklerle güzelce karıştırın. Pişirdiğiniz bonfile ve şeftalileri de ekleyip, ılık bonfileli salatanızı afiyetle yiyin. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:05. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net