![]() |
Zeytinyağlı Yer Elması [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 1 kilogram yer elması 1 tane büyükçe havuç 1 tane büyükçe patates 1 tane kuru soğan 1 diş sarımsak 2 tane limon Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı tuz 3 tane kesme şeker Süslemek için: dereotu Yapılışı: Yer elmalarının kabukları soyulur, diğer malzemeler hazırlanana kadar kararmaması için bir limon sıkılmış suyun içinde bekletilir. Soyulmuş yer elması, havuç ve patates kuşbaşı doğranıp bir tencereye konur, soğan ve sarımsak da doğranıp ilave edilir. Zeytinyağ, tuz, şeker, bir çay bardağı su, bir limonun suyu da ilave edilip tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis tabağına alınıp üzeri dereotuyla süslenir. Afiyet olsun… |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:17. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk