IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  odeaweb

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zen

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 24 Şubat 2012, 21:29   #1
Zen
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hibeş





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler (6 kişilik):

  • 300 gram tahin
  • 9 iri diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 3 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 5-6 limonun suyu
Tarif
Tahin derin bir salata kasesine boşaltılır. Biraz tuz ile iyice dövülmüş sarımsaklar, renk vermek için tatlı toz kırmızı biber, kimyon, acı olması için karabiber ve acı kırmızı toz biber ve tuz eklenip hepsi iyice karıştırılır. En sonunda da tahinin koyuluğunu açmak için limon suyu karıştırılarak ilave edilmeye başlanır. Ekmeğe rahatça sürülebilecek kıvama gelene kadar (hardal kıvamı gibi olacak) limon suyu eklenir. Limon suyu kıvamını tutturmaya yardımcı olur.
Tarif sahibi: Sibel Taşkan
1965, Antalya doğumlu, İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu. 15 sene İngilizce öğretmeni ve yönetici asistanı olarak çalıştı, 2 sene önce emekli oldu. Yemek yapmayı ve yemeyi çok seviyor.

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
hibeş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Salçalı hibeş (antalya) Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 13:00

×