IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Aralık 2013, 09:31   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Samsung ve LG, Metal Ağyapılı Ekran Üretecek




Samsung ve LG dokunmatik ekranların hassasiyetini artıracak ve maliyetini düşürecek metal ağyapıya geçiş yapacak. Samsung yeni ekranları 2014 yılında piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Samsung ve LG firmalarının uzun süredir dokunmatik paneller üzerinde çalıştıkları biliniyordu. Bu çalışmalar sonucunda, bükülebilir ekranlar dahil olmak üzere tüm dokunmatik panellerin üretim maliyetini yüzde 30 düşürecekleri iddia ediliyordu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ekranları metal ağyapıya geçiş yaparak hem maliyeti düşüreceklerini hem de daha yüksek çözünürlüklü ekranları daha çabuk üretebileceklerini açıklayan firmalar bu geçişin başka faydaları olacağınında altını çiziyor.

Dijitalleştiriciler tarih oluyor

Bu faydalardan belki de en çok dikkat çekeni ise ekranların içerisinde dijitalleştiricilerin bulunma gereksinimini ortadan kaldırması. Bu da şu anlama geliyor; Samsung'un Note serisi cihazlarının fiyatları daha aşağı çekilecek. Çünkü dijitalleştiriciler ekran maliyetini bir hayli artırıyor.

Samsung'un Note serisindeki cihazlara aynı özelliklerdeki cihazlara oranla 100$ daha fazla fiyat biçmesinin sebebi de eski tip ekranların kullanılması diyebiliriz.

Hatırlarsanız geçtiğimiz dönemde Nvidia'da Stylus adı verilen kalemlerle yazılabilecek ucuz tabletler göstermişti. Bu teknoloji en az Samsung'un kullandığı Wacom kalemler kadar etkiliydi ama Wacom kalemler kadar pahalı teknolojilere ihtiyaç duymuyordu.

Metal ağyapılı ekran tipine geçiş yapılması fiyatların düşmesiyle birlikte, yüksek özellikli olmayan akıllı telefon ve tabletlerde de kalem desteği görebileceğimizin bir kanıtı diyebiliriz. Çünkü metal ağyapılı ekranlarda kalemlerin çok daha yüksek hassaslıkla çalıştığı da biliniyor.

LG'ye göre metal ağyapılı dokunmatik ekranlar, diğer dokunmatik ekranlara göre yüzde 30 daha yüksek hassaslık oranına sahip. Hatta KitKat işletim sisteminin özelliklerinden biri olarak daha yüksek hassasiyetin tanıtıldığını düşünecek olursak Android işletim sistemlerinde artık çok yüksek hassasiyet oranlarına ulaşılacak demektir.

Uzmanlara göre metal ağyapılı ekranlarla birlikte Android işletim sistemi kullanan cihazlar ilk kez iOS platformunda çalışan cihazlardan daha etkili dokunmatik ekranlara sahip olacaklar. Tabii Apple'da aynı teknolojiyi kullanmazsa. Bu durumda iki ekran tipinin de eşit hassasiyete sahip olacağını düşünüyoruz.

Son olarak Samsung'un ekran ile ilgili testlerini bu yılın sonuna kadar btirmesini ve ilk metal ağyapılı ekranla üretilen tabletlerini 2014'ün ilk yarısında piyasaya sürmeye hazırlandığını da belirtelim. Yani Galaxy Note 4'ünüzde yepyeni bir ekran tipiyle karşılaşırsanız, şaşırmayın.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ağyapılı, ekran, lg, metal, samsung, ve, üretecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Samsung Galaxy S III meydan okuyan klon telefon: Full HD ekran, Tegra 3 ve 3500 mAh p Flevour Samsung 0 27 Eylül 2012 19:43
Samsung ,rakibi Apple'a çip üretecek! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 18 Ekim 2011 10:35