IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Aralık 2016, 11:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Parmak izi tarayıcılarında yeni dönem!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Parmak izi okuyucusu konumlandırmak adına ortaya çıkan zorundalıklar Synaptics FS9100 isimli yeni teknolojisi sayesinde tarihe gömülecek. Detaylar haberimizde!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Parmak izi tarama sensörlerini telefonlarda konumlandırmak adına yapılan çalışmalar genelde ana ekran tuşunun cihazdan çıkartılamamasına veya güç tuşu dışında fazladan donanımların kullanılmasına neden oluyordu. Synaptics'in uzun süredir Natural ID adıyla yürüttüğü çalışmalar son buldu ve Synaptics FS9100 resmi olarak duyuruldu


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bilindiği üzere akıllı telefonlardaki parmak izi tarama sistemleri, ana ekrana dönüş ve güç tuşu gibi donanımlara entegre ediliyor. Bu iki bileşen dışında tamamen bağımsız bir şekilde de cihazlara yerleştirilebiliyor. Bu modellerin tamamında, parmak izi tarayıcıları için hem tasarımda büyüme oluyor hem de ilave donanımlar nedeniyle ekstra maliyetler ortaya çıkıyor. Tabi performans tarafında da parmak izi okuma sistemlerinin doğal sınırlarına ulaştığı da başka bir gerçek.

Synaptics'in Natural ID olarak 2015 yılının sonlarında başlattığı çalışmalar isim değişikliğiyle birlikte resmiye kavuştu. Synaptics FS9100 olarak adlandırılan yeni nesil parmak izi tarama Teknolojisi, telefon üreticilerinin tasarım aşamalarında büyük bir avantaj olarak geri dönecek ve kullanıcılar için de daha performanslı ve pratik bir kullanım sağlayacak.

1 mm'lik cam yüzeylerin altına yerleştirilecek olan optik parmak izi tarayıcılar sayesinde bu özellik için ekstra buton veya donanım ihtiyacı son bulacak. Üstelik camın düz olma zorunluluğun olmayışı da önemli bir detay yani 2.5D kavisli camlarda da Synaptics FS9100 optik parmak izi tarayıcıları çalışabilecek.

Üreticiler için bu teknolojinin avantajı öncelikle tasarım aşamasında olacak. Firmalar daha şık ve ince kasalı telefonlar üreterek ekran kasa oranından feragat etmek zorunda kalmayacak. Buna ek olarak çizilmelere, darbelere ve elektrostatik deşarj gibi olumsuz durumlara karşı daha dayanıklı olacak.

Synaptics FS9100'de yer alan PurePrint teknolojisi yapay zeka destekli taramalar yaparak gerçek ve sahte parmak ayrımlarını yapabilecek yani yüksek DPI parmak izi baskıları ile güvenliği aşmak imkansız olacak.

Yakın zaman içinde teknoloji gündeminde yüksek sesle konuşulan bir gelişme ile de bu modelin ilk örneğini Samsung cephesinde görebiliriz zira Galaxy S8 modelinde fiziksel home tuşunun kalkacağı konuşuluyor. Daha önceki modellerde de Synaptics ile çalışan Samsung'un Synaptics FS9100 optik parmak izi tarayıcılarına yer veren ilk telefon modeli olabilir.

Kaynak: Shiftdelete

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
parmak izi, samsung, synaptics, synaptics fs9100


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ÖTV'de yeni dönem Cappy Haber Arşivi 0 05 Mart 2015 15:54
Facebook'ta yeni dönem! CeSaRCripS Facebook Haberleri 0 15 Mart 2013 18:34
MS'den Bilgisayara yeni dönem Dilara Ağ, Network ve Networking 0 31 Aralık 2008 14:07