IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Nisan 2019, 09:25   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hafta sonunu renklendirecek 3 sergi




Şener Özmen’in galaksisi, Luke Jerram’ın ayı ve Çin mürekkep sanatının izleri sizi bekliyor...
Ay, Feriye’de yeryüzüne iniyor


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İngiliz enstalasyon sanatçısı Luke Jerram’ın bütün dünyayı dolaşan ‘Museum of the Moon’ (Ay Müzesi) sergisi, ilk kez Türkiye’de...
Ay Müzesi, mekânın mimarisini, Ay’ın heykeli ve surround ses kompozisyonuyla birleştiren bir enstalasyon. Müzede, Ay görüntülerinin yanı sıra, ay ışığı ve ses kompozisyonları yer alıyor. Jerram, İstanbul’a gelecek sergisi için, “15 yıl önce Ay Müzesi’ni yaratma fikrim vardı, ancak Ay görüntüsünü yaratma verilerinin NASA tarafından erişilebilir olma durumu çok yeni ortaya çıktı. İstanbul kadar büyüleyici ve eşsiz bir şehirde olmak çok heyecan verici... Boğaz’da birçok ikonu bir araya getiren Feriye’de çalışmamın sergilenmesini hayal ettiğimde de beni heyecanlandırdı” diyor. NASA kaynaklarından alınmış fotoğraflar kullanılarak hazırlanan 7 metre çapındaki sergi, 19-21 Nisan tarihlerinde Feriye’de görülebilir.

Çin güncel sanatı Pera’da

Pera Müzesi, son yıllarda Batı’da hayli ilgi çeken Çin güncel sanatına odaklanan ‘Mürekkepten’ başlıklı önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyor.
Küratörlüğünü Çin güncel sanatı konusunda uzman Karen Smith’in üstlendiği sergi, çalışmalarını Çin’de sürdüren farklı kuşaklardan 13 sanatçının, mürekkep resim geleneğini günümüze nasıl taşıdıklarını yansıtıyor. Sergi, mürekkebin temsil ettiği kültürel kimliğin kaynağını incelemeye alırken manzara, doğa ve kaligrafi gibi konulara güncel bir bakışla yaklaşan eserler resim, fotoğraf, video ve yerleştirme gibi farklı mecralarda karşımıza çıkıyor.
Uzun bir tarihsel geçmişe sahip mürekkep resmi, Çin kültüründe bir dünya görüşünü temsil eder, dünyayı algılama yer alır. ‘Mürekkepten: Çin Güncel Sanatından Yorumlamalar’ sergisi, 28 Temmuz’a kadar izlenebilir.
‘Tate Modern Yolu’, ‘Süper Müslüman’ gibi sosyal meselelere değinen ironisi yüksek işleriyle tanınan sanatçı Şener Özmen, bugüne kadar Türkiye’deki en kapsamlı sergisiyle Pilevneli Mecidiyeköy’e konuk oluyor. ‘Yeni Bir Umutsuzluk’ başlıklı sergide Özmen’in uzun yıllar yaşadığı kent olan Diyarbakır’da ürettiği bilinen işlerinin yanı sıra son dönemde New Jersey, New York ve Berlin’de ürettiği yeni çalışmaları da yer alıyor.
‘Yeni Bir Umutsuzluk’, George Lucas’ın 1977 tarihli ilk ‘Yıldız Savaşları’ filmi ‘Yıldız Savaşları, Bölüm IV: Yeni Bir Umut’tan bir sahneyi, ‘kendisini bir şekilde ilgilendirdiği’ düşüncesiyle yeniden ele alıyor. Sergide Özmen’in dünya halleri içindeki yeni pozisyonunu, hayat ile sanat arasında bir türlü kuramadığı dengeyi, geçmişten bugüne ürettiği sanat çalışmalarının ışığında bir arada görmek mümkün. 12 Mayıs’a kadar...


kelebek

__________________
I suffered, I learned, I changed..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kelebek, sergi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Galata Kulesi İstanbul'u renklendirecek SaNaLStaR Haber Arşivi 0 26 Nisan 2018 23:11
Göksel - Bilirim Sonunu Lcia D, E, F, G 0 02 Ekim 2014 22:15
Görünümünüzü Renklendirecek Aksesuarlar Afrodit Ah Kadınlar 0 20 Şubat 2012 22:32
Flaş!.. Hafta sonunu sevgilisi okan kurt’la birlikte milano’da ... PauL Haber Arşivi 0 06 Aralık 2011 17:40
Flaş!. Hafta sonunu milano’da geçiren demet akalin’a sevgilisinden .. PauL Haber Arşivi 0 05 Aralık 2011 12:15