IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Eylül 2013, 23:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kamuran Akkor Biyografisi




60 ortalarında, “Gönül Akkor’ın kız kardeşi” olarak basının ilgisini üzerine çekmiş olan Kamuran Akkor’un yükselişi, 1967 yılında Vasfi Uçaroğlu tarafından Berkant’ın yanına solist olarak seçilmesiyle başlar. Bir süre sonra hayatlarını da birleştirecek olan Akkor-Uçaroğlu ikilisi, (Berkant’ın “Samanyolu” ile en tepeye kurulmuş olması nedeniyle de) onlarca gazino çalışması yaptı ve bu çalışmalar Akkor’un ilk plağının büyük bir heyecanla beklenmesine sebep oldu. Tıpkı Berkant gibi, Kamuran Akkor’u da kanatları altına alan ünlü söz yazarı Sezen Cumhur Önal, Akkor’un ilk plağı için Enrico Macias’dan bir şarkı seçer ve şarkıyı “Aşk Eski Bir Yalan” haline getirir.

1968 yılında yayınlanan bu ilk plağın büyük bir ilgi görmesi üzerine, Akkor-Önal ikilisi, tamamını Sahibinin Sesi’nin yayınladığı epeyce 45′lik yapar. Bu plakların (”Kime Niyet Kime Kısmet” ve “Seni Beklerim Öptüğün Yerde” gibi) bir bölümü, “Aşk Eski Bir Yalan” ile başlamış tırmanışın devamını sağlar ve Akkor’un yerini sağlamlaştırır. Ama asıl fırtına, bir yıl sonra sonbaharda kopacaktır. Bu sıralarda, Akkor’un “Reyhan” 45′liği yayınlanır ve bu şarkı Akkor’un sesinden bütün memleketi dolaşır. Akkor’a bütün kapıları açacak olan “Reyhan”, şarkıcıya baş ağrısı da getirecektir ama. Sezen Cumhur Önal, Akkor ile anlaşması olduğunu söyleyerek, bu anonim ezgiyi plak yapan Akkor ile çalışmasını askıya alır.

İşin bundan sonrası ne Önal’a ne de Akkor’a yarar sağlar. Kısa bir kararsızlık döneminden sonra her iki isim de birbirine sırtını döner ve işe kaldıklerı yerden devam etmek isterler ama bu ayrılık her ikisine de uğur getirmez. Akkor, Sezen Cumhur Önal’ın yerine, ilk elde en yakın rakibi Fecri Ebcioğlu’nu ikame etmeye karar verir. “Kalbim Seninle Dolu” ve “Aşka Paydos” gibi Ebcioğlu şarkılarından sonra Akkor, plak yapmak için Orhan Gencebay şarkıları seçer kendisine. Bu kararın hemen ardından Sahibinin Sesi piyasadan çekilme kararını verir ve Akkor, bir anda kendisini (ortakları arasında Orhan Gencebay’ın da olduğu) İstanbul Plak çatısı altında bulur. Bu yeni dönemi “Bir Teselli Ver” gibi çok satan bir plak ile açan şarkıcı, biraz farklılaşmak, biraz zamana uymak üzere girdiği bu yoldan bir daha çıkamaz ve zamanla pop yapmayı unutarak kendini tamamen arabesk ezgilere kaptırır. Zaten zaman da değişmiş ve çoğunluğun talep ettiği müzik başka bir müzik olmuştu. Bu nedenle, (hemen “Reyhan” sonrası bile Suat Sayın şarkıları seslendirmiş olan) Kamuran Akkor’un kararı, o dönem için hiçbir risk taşımaz. Ama şarkıcı, işin sonrasında bambaşka tehlikelere göğüs germek durumunda kalır. 12 Eylül günlerinin nihayete ermesi üzerine başlayan pop müziğine talepten Kamuran Akkor en ufak bir pay kapamaz. Akkor, artık bir pop şarkıcısı olarak kabul görmemektedir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
akkor, biyografisi, kamuran


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AKO Hayatı ( Biyografisi ) Ecrin Sanatçılar 0 14 Eylül 2013 14:55
Doa Biyografisi Ecrin Sanatçılar 0 14 Eylül 2013 14:46
Norm Biyografisi Ecrin Sanatçılar 0 12 Eylül 2013 22:00
Kiraze - Solmaz Kamuran Afrodit Kitap Tanıtımları 0 06 Ocak 2013 15:27
Gidiyorsun - Kâmuran Esen Sevda Resimli Şiirler 0 04 Aralık 2012 01:17