IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Şubat 2015, 20:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ziynet Sali Biyografisi




Ziynet Sali, evcilik oyunlarında bile hep şarkıcı rolünü oynardı... Kendini bildi bileli önce ailesinin sonra eğitimi boyunca tüm okullarının solisti olur. Böylece küçük yaşlardan itibaren müziğin peşinden koşmaya başlar.



29 Nisan 1975 yılında Kıbrıs'ta doğan Ziynet Sali, çocukluğunun ilk altı yılını İngiltere'de geçirir. Yedi yaşında ailesinin dönüş kararı ile artık Kıbrıs'tadır. Lise eğitimini tamamladıktan sonra K.K.T.C Kültür Bakanlığı TSM Korosu'nun en genç solisti olur.

Bu sıralar aklı fikri müzik eğitimini sürdürmeye takılmıştır ve hedef İstanbul'dur.

Sonraki yıl TSM ve THM dersleri alarak İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuarı'na hazırlanır.

1994 yılında girdiği sınavı başarıyla geçer ve artık hayallerinin şehri İstanbul'da müzik eğitimine başlamıştır. Eğitimine devam ederken profesyonel sahne çalışmalarına piyano eşliğinde İngilizce ve Latin şarkılar söyleyerek ilk adımını atar. 1999 yılında konservatuardan dördüncülükle mezun olur. Artık müzik öğretmenidir ancak atamasının yapılmaması üzerine profesyonel müzik çalışmalarına devam eder. İngilizce, Latince ve Türkçe repertuarını geliştirirken bir taraftan da dönemin popüler bir plak şirketinde çalışmaya başlar. Böylece bir çok albüm prodüksiyonun yapım ve üretim sürecine tanıklık ederek bu konuda tecrübe kazanır.

2000 yılında aynı plak şirketinden yayınlanan ilk albümü BA-BA müzik severlerle buluşur. Albümde A-PAPA isimli Yunan şarkının Türkçe cover'ı da yer almaktadır. BA-BA isimli bu şarkıyı Türkçe ve Yunanca yorumlar ve Yunanca aksanı ile dikkat çeker. Bunun üzerine Yunanca eğitimine ve repertuar çalışmalarına ağırlık verir. Böylelikle prodüktörünün de önerisiyle Türkçe - Yunanca şarkıları yorumlayan ve zengin sahne şovlarıyla iki kültüre ait ögeleri bir araya getirerek hazırladığı konserlerle kısa sürede büyük ilgi görür. 2004 yılında yayınladığı ikinci albümü "Amman Kuzum" ülke çapında ses getirir. 2006 yılında "Mor Yıllar " isimli üçüncü solo albümü yayınlanır. Bu albümde yer alan "Zordur Oğlum" isimli şarkı ile ilk kez ülkesini uluslararası bir yarışmada temsil eder ve Euro Dance Uluslarası İnternet Yarışması'nda tüm Avrupa'da yapılan halk oylamasıyla birincilik kazanır. Türkiye'de yaptığı albümler ve konserlerle başarısını pekiştirmeye devam ederken Yunan medyasının da dikkatini çeker. Türk ve Yunan Kültürü'nü ve şarkılarını popüler boyutta projelendirerek hayata geçiren ilk Türk kadın sanatçı olarak kendisine "Barış Elçisi" unvanı verilir.

Müziğin sınırsızlığı içinde kendi sınırlarını geliştirmeyi felsefe edinen Ziynet Sali aynı zamanda ruhunda yer alan Akdeniz'in egzotizmi ve romantizminin izlerini müziğine de yansıtma arzusundadır. Bu arzusunu 2008 yılında yayınladığı dördüncü solo albümü "Herkes Evine" ile gerçekleştirir. Sezen Aksu, Sinan Akçıl, Mustafa Ceceli gibi ülkenin önemli söz yazarı, besteci ve aranjörleriye birlikte çalıştığı albüm müzik listelerinde uzun süre ilk sıralarda yer alır.

Albümden "Herkes Evine" ve "Beş Çayı" isimli şarkıları o yılın en çok dinlenen şarkıları arasındaki yerini alır. Aynı yıl "Bizde Böyle" isimli Sezen Aksu imzalı ilk single çalışması ile müzik severlerle buluşur. Single şarkısı ve farklı klibi ile yılın en çok konuşulan projelerinden biri olur.

Albüm çalışmalarına büyük bir titizlik ve hep gelişmeye yatırım yaparak devam ederken verdiği konserler ve sahne şovlarıyla artık ülke çapında büyük ilgi gören ve aranan bir konser sanatçısı olmuştur.

2010'da yılın ilk günü yayınlanan "Rüya" isimli ikinci single çalışması radyo play listelerini ölçümleyen uluslarası müzik ölçümleme şirketi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] verilerine göre yılın en çok çalınan şarkısı olur ve Kral Tv tarafından ödüle layık görülür. Şarkı aynı yılın dijital müzik platformlarında en çok indirilen ilk dört şarkısı arasında da yerini alır.

2010 yılını "Bize Yeter" isimli üçüncü single çalışması ile kapatır. Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut'un objektifiyle görüntülenen kapak fotoğrafları ve bir müzik albümü için bir ilk olan İstanbul'da yaptığı billboard çalışmaları büyük beğeni toplar.

2009 ve 2011 yılları arasında ülkemizin önemli müzik adamlarından Ozan Doğulu'nun iki albümünde Tarkan, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Mustafa Ceceli, Kenan Doğulu, Okan Bayülgen gibi sanatçılarla birlikte konuk sanatçı olarak yer alır. 2011 yılında yine konuk sanatçı olarak yer aldığı Enbe Orkestrası & Bahzat Gerçeker "Kalbim" isimli albümünde seslendirdiği "Dolaşayım Damarlarında" isimli şarkısı ile büyük beğeni toplar.

2012 yılında yayınlamak üzere hazırlıklarına devam ettiği yeni albümü Sonsuz Ol için Ozan Çolakoğlu, Ozan Doğulu ve Mustafa Ceceli gibi müzisyenlerle stüdyo ve kayıt çalışmalarında olan Ziynet Sali bir taraftanda konserlerine devam etmektedir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
biyografisi, sali, ziynet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ziynet Sali ile Serhat Kılıç'ın sürpriz aşkı Seth Haber Arşivi 0 25 Kasım 2014 13:10
Ziynet Sali Amelia Müzisyenler 0 25 Ocak 2014 18:17