IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sebze Yemekleri (https://www.ircforumlari.net/sebze-yemekleri/)
-   -   Zeytinyağlı Kabak Dolması (https://www.ircforumlari.net/sebze-yemekleri/332442-zeytinyagli-kabak-dolmasi.html)

Dilara 01 Mayıs 2010 15:30

Zeytinyağlı Kabak Dolması
 
Zeytinyağlı Kabak Dolması
Malzemeler,
5 adet kabak
Yarım su bardağı pirinç
3 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Dolmanın harcını hazırlamak için soğan ve domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Doğranmış domates ve soğanları orta büyüklükte bir kaba alın.
Pirinci bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürün ve soğanların üzerine ekleyin.
Dereotunu bol suyla yıkayıp incecik kıyın ve harca ilave edin.
Zeytinyağı, tuz, karabiber, toz şeker ve limon suyunu harca ekleyin.
Tüm malzemeler özleşene kadar karıştırın.
Kabakların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün.
Kabakların içini kaşık yardımıyla oyun.
Hazırladığınız harcı kabakların içine doldurun.
Kabakları tencereye dizip üstlerini domates dilimleriyle kapatın.
2 su bardağı su ve salçayı iyice karıştırın.
Tenceredeki kabak dolmalarının üzerine gezdirerek dökün.
Orta ateşte pirinçler pişinceye kadar pişirin.
Kabak dolmasını kendi tenceresinde soğuttuktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.

Zen 22 Mayıs 2013 16:14

Cevap: Zeytinyağlı Kabak Dolması
 
Zeytinyağlı Kabak Dolması yemek tarifi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler
  • 6 Adet orta boy kabak
  • 12 Çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 Çay kaşığı şeker
  • Yeteri kadar tuz
  • İç Malzemesi için :
  • 50 gr pirinç
  • 200 gr soğan (piyazlık doğranmış)
  • 1 Çay kaşığı çam fıstığı
  • 1 Çay kaşığı kuş üzümü
  • 1 Çay kaşığı yenibahar
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı şeker
  • 2 Çay kaşığı nane
  • Yeteri kadar tuz
Yapılışı


  • Kabakları kazıyıp yıkayın.
  • Kabakların etli kısmını keskin bir bıçak veya oyucak yardımıyla oyun.
  • Pirinci ayıklayıp güzelce yıkayın.
  • Soğanları rendeledikten sonra fıstık ve zeytinyağı ile kavurun.
  • Pirinci de ekleyip birkaç kere çevirin.
  • 2 su bardağı sıcak su koyup orta ateşte suyunu çekene dek pişirin.
  • Yarım saat kadar tencerenin üzerini örterek buharı ile demlendirin.
  • İçine nane, üzüm, yenibahar, karabiber, şeker ve tuzu koyarak karıştırın.
  • Hazırladığınız harcı kabakların içine doldurun.
  • Kabakları tencereye yerleştirip yağ, tuz, şeker ve su ile orta hararetli ateşte 30 dakika pişirin.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:06.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net