IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sebze Yemekleri (https://www.ircforumlari.net/sebze-yemekleri/)
-   -   Fırında Peynirli Kabak (https://www.ircforumlari.net/sebze-yemekleri/440300-firinda-peynirli-kabak.html)

Sevda 02 Ocak 2012 12:32

Fırında Peynirli Kabak
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Fırında Peynirli Kabak

Gerekli süre: 1 saat 30 dakika

Gerekli malzemeler:
  • 4 kişi için
  • 500 gr. dolmalık kabak
  • 50 gr. gravyer peyniri
  • 50 gr. dil peyniri
  • 50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
  • 50 gr. eski kaşar peyniri
  • 2 yumurta
  • 30 gr. tereyağı
  • 1 bardak süt
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 dal kekik, tuz, karabiber
Fırında Peynirli Kabak Tarifi:

- Gravyeri, dil peynirini, eski kaşar peynirini zar biçiminde küçük parçalar halinde doğrayın. Hepsini bir kâseye koyun, üstüne süt dökün. Yumuşamaları için 30 dakika süt içinde bırakın.
- Kabuklarını kazımadan kabakları temizleyin, yıkayın. Tuzlu kaynar suda 5 dakika tutarak ağartın. Sonra sudan çıkarın, sularını süzün. Uzunlamasına ikiye bölün. Bir kaşıkla içlerini alın.
- Kabak içlerini bir tencereye koyarak çatalla ezin.
Sütten çıkarıp süzdüğünüz peynir parçalarını ekleyin. Üzerine yumurta, rendelenmiş peynir, kekik, tuz ve karabiber katın. Düzgün bir hamur oluşuncaya dek karıştırın.

- Dikdörtgen biçiminde, ateşe dayanıklı camdan pişirme kabını tereyağı ile yağlayın. Kabakları içine yerleştirin ve hazırladığınız harçla içlerini doldurun. Üstüne galeta unu serpin. Birkaç küçük parça tereyağı yerleştirin.
Kabı 180° C’de ısıtılmış fırına sürün, 2ü dakika tutun. Kabaklar kızarınca hemen servis yapın.

Alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:49.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk