![]() |
Patlıcanlı Ravioli Nasıl Yapılır Malzemeler Hamuru için: 1 su bardağı beyaz un Yarım su bardağı su 1 yumurta 1 su bardağı irmik Tutam tuz İçi için: 1 büyük patlıcan 3\4 su bardağı doğranmış İtalyan salamı 1 büyük kırmızı soğan 1 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kurutulmuş pul biber Üzeri için: Domates sosu 3 kaşık zeytinyağı 1 tutam tozşeker 2 diş sarımsak 2 adet büyük boy domates Tuz Karabiber 1 çay bardağı su Hazırlanışı Bir büyük patlıcanı közleyin. Büyük bir kasede irmiği, tuzu ve unu koyup karıştırın. 1 tane çırpılmış yumurtayı ve aldığı kadar suyu ekleyip iyice yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru bir kenara ayırın ve üzerini bezle örtüp dinlenmeye bırakın. Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayın. Bunun için közlediğiniz patlıcanı küçük küçük doğrayın. Bir tavaya yağı koyun. Soğan, sarımsak ve İtalyan salamını soteleyin. Ocağın altını kapatın ve karışımın üzerine patlıcan, pul biber ve tuzu da ekleyip karıştırın. Bekletmiş olduğunuz hamuru incecik açın ve ravioli kalıbı ile hamurdan daire şeklinde parçalar kesin. Bu hamurların içine hazırladığınız karışımdan biraz koyup daire şeklinde katlayın. Hazırlanan raviolileri kaynamış suda pişirin. Domates Sosunun Hazırlanışı: Bir tavaya zeytinyağını koyup sırası ile sarımsakları ve domatesleri soteleyin. İçerisine tuzu, karabiberi ve toz şekeri ilave edip suyunu ekleyerek 10 dakika pişirin. Raviolilerin üzerine hazırladığınız sosu dökerek servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun |
| Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:44. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk