IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Mayıs 2013, 16:09   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Domates ve Köri Soslu Karnabahar nasıl yapılır?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.






Malzemeler
  • 1 kg karnabahar (ayıklanıp, çiçeklerine ayrılmış)
  • 30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
  • 2 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1/4 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
  • 1/4 tatlı kaşığı hintcevizi rendesi
  • bir tutam hardal tohumu (dövülmüş)
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küçük havuç (kazınıp, 0,5 cm kalınlığında dilimlenmiş)
  • 1 küçük soğan (küçük zar biçiminde doğranmış)
  • 50 g (yaklaşık (1/6 su bardağı) iç bezelye
Yapılışı
  • Sosu hazırlamak için, tereyağını bir fırın kabına koyup, kabı % 100 ısıtılmış fırına vererek, erimesini bekleyin (30 saniye).
  • Kabı fırından alıp, domatesler, curry, pul kırmızıbiber, hintcevizi rendesi, hardal tohumu ve tuzu içine koyarak, karıştırın.
  • Havuç dilimlerini de koyup, kabın üstünü plastik filmle sıkıca örterek, sebzeleri % 100 ısıtılmış fırında 2 dakika pişirin.
  • Kabı fırından alıp, karnabahar çiçekleri ve soğanları ekleyerek, iyice karıştırın. Sonra kabın üstünü yeniden plastik filmle örtüp, fırına vererek, sebzeleri % 100 ısıtılmış fırında 4 dakika pişirin.
  • Kabı fırından alıp, sebzeleri karıştırdıktan sonra, üstü örtülü olarak, % 100 ısıtılmış fırında 4 - 5 dakika daha pişirin.
  • Kabı fırından alıp, iç bezelyeleri ekledikten sonra, üstü örtülü olarak yeniden fırına verin ve sebzeleri % 100 ısıtılmış fırında 1 dakika daha pişirin.
  • Kabı fırından alıp, bir kenarda 2 - 3 dakika beklettikten sonra, servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
domates, karnabahar, köri, nasıl, soslu, ve, yapılır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Burce Sebze Yemekleri 0 19 Haziran 2012 21:15
Köri Soslu Türlü Dilara Sebze Yemekleri 0 01 Mayıs 2010 15:28
Fıstık Soslu Karnabahar Salatası YapraK Salatalar Mezeler 0 27 Aralık 2009 02:06
Beşamel Soslu Karnabahar Dilara Sebze Yemekleri 0 09 Mayıs 2009 09:12
Hardal Soslu Karnabahar YapraK Sebze Yemekleri 0 22 Mart 2009 18:55